Cozi la ghişee ca pe vremea lui Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii şi pensionarii s-au îngrămădit pentru abonamente
Elevii şi pensionarii s-au îngrămădit pentru abonamente

În prima zi lucrătoare din an, la principalele instituţii publice din oraş, botoşănenii au stat la rând ca în urmă cu 20 de ani. Plata taxelor şi impozitelor locale, a ratelor la bănci ori înnoirea abonamentelor la tramvai au fost doar câteva dintre priorităţile botoşănenilor care şi-au petrecut ziua la cozi uriaşe.

Băncile şi instituţiile publice au fost luate cu asalt în prima zi de reluare a programului de lucru cu publicul din noul an. Plata taxelor şi a impozitelor locale a fost o prioritate pentru botoşăneni. Ca să beneficieze de bonificaţia de 10%, dar şi ca să scape de datorii în noul an, botoşănenii s-au înghesuit să-şi achite dările locale.

Peste 2.000 de persoane au trecut ieri pe la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite.  Fiecare contribuabil a lăsat la ghişee cel puţin 150 de lei. „Majoritatea şi-au achitat impozitul pe teren şi pe clădiri ca să beneficieze de reducerea de 10% prevăzută până pe 31 martie“, a declarat Dumitru Neamţu, director adjunct la Direcţia Taxe şi Impozite.

În topul dărilor achitate în prima zi lucrătoare din noul an s-au mai aflat taxa de salubrizare şi cea pentru locurile de parcare.„Am plătit impozitul pe casă pe tot anul să-mi iau de-o grijă. Se anunţă un an greu şi nu vreau să mă înglodez în datorii“, a spus Ionel Dulgheru, inginer. Mulţi botoşăneni şi-au redus cheltuielile de Sărbători, au renunţat la vacanţe şi la cadouri ca să-şi poată achita împrumuturile la bănci în avans, chiar şi pe trei luni.

„Nu mai avem siguranţa locurilor de muncă. Luna asta sunt anunţate disponibiliăzări peste tot. Am plătit până-n martie înclusiv şi aşa îmi iau o piatră de pe inimă. Am renunţat la vacanţa la munte ca să mai scap de rate“, a spus Nicoleta Oniciuc, agent imobiliar.

Buluc pentru abonamente de tramvai gratuite

Peste 2.000 de taloane pentru călătorii gratuite cu tramvaiul au fost eliberate ieri la cele două ghişee Eltrans din oraş. Chiar dacă îşi pot reînnoi oricând abonamentele pentru primul trimestru al anului 2010, pensionarii au stat ieri ore întregi la coadă.

„Pot veni oricând să iau talonul, dar, dacă tot am ieşit din casă, am zis să rezolv şi problema asta că nu se ştie când trebuie să circul cu tramvaiul. De Sărbători tot am stat în casă pentru că a fost vreme urâtă“, a declarat Mariana Isac, pensionară. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite