Botoşani: PORTRET: Alexandru Corneschi, Atletul care a câştigat de cinci ori aurul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: PORTRET: Alexandru Corneschi, Atletul care a câştigat de cinci ori aurul
Botoşani: PORTRET: Alexandru Corneschi, Atletul care a câştigat de cinci ori aurul

Adolescentul botoşănean are în palmares peste 20 de medalii cucerite la competiţii naţionale şi vrea să participe la Campionatul Mondial din 2010.

Alexandru a început să practice atletismul în clasa a IV-a, la Şcoala nr. 8 din Botoşani. Fostul său profesor de educaţie fizică, Liviu Maftei, a văzut că băiatul are calităţi native şi a început să-l pregătească pentru competiţiile şcolare. După doi ani, a venit la Liceul cu Program Sportiv, unde a început să facă performanţă.

„Îmi plăcea atletismul şi când era o competiţie transmisă pe un post de televiziune, mă uitam. La început, am oscilat între atletism şi fotbal, dar ulterior mi-am dat seama că îmi plac mai mult sporturile individuale. La sporturile de echipă unul-doi muncesc, iar ceilalţi beneficiază de munca lor. De aceea am ales să practic atletismul“, a spus Alexandru Corneschi.

La prima competiţie importantă din cariera sa, adolescentul a reuşit să cucerească medalia de aur. Era campionatul naţional de juniori III, care s-a desfăşurat la Sfântu Gheorghe, iar echipa Liceului cu Program Sportiv, din care făcea parte şi Alexandru, s-a clasat pe primul loc. Au urmat patru ani în care atletul botoşănean a cucerit peste 20 de medalii şi a participat la Campionatul European de cros din Belgia, unde s-a clasat pe locul opt.

Anul acesta a fost foarte bun pentru botoşănean, care a reuşit să cucerească nu mai puţin de cinci medalii de aur, în probele de 2.000 şi 3.000 de metri obstacole, cros şi alergare montană.

„A fost un sezon foarte bun, dar de acum trebuie să mă gândesc la următoarele competiţii“, a completat botoşăneanul.

Dublu campion naţional la alergare montană

În urmă cu aproximativ o săptămână, Alexandru Corneschi a participat la Campionatul Naţional de alergare montană, desfăşurat la Vatra Dornei şi a reuşit să cucerească două medalii de aur, una în proba individuală, cealaltă în proba pe echipe, alături de Răzvan Strâmbu şi Sorin Păltinişanu.

„A fost o cursă de 8.000 de metri foarte dificilă, dar m-am simţit foarte bine şi am reuşit s-o câştig. Important este că şi colegii mei au avut o evoluţie bună şi astfel am cucerit medalia de aur şi la echipe. Eu am terminat cursa pe primul loc, Răzvan Strâmbu pe locul patru iar Sorin Păltinişanu pe opt“, a precizat Alexandru.

Profil

Născut: 17 iulie 1991, Botoşani.
Studii: Elev în clasa a XII-a, Liceul cu Program Sportiv Botoşani.
Familie: Mai are o soră.

Întrebări şi răspunsuri

Intenţionezi să practici atletismul şi după terminarea junioratului?
Dacă voi ajunge la un club important şi voi avea condiţii, îmi doresc să continui. Am înţeles că cei de la Steaua s-au interesat de mine. În acelaşi timp, vreau să mă înscriu la o facultate. Încă nu m-am decis dacă la Educaţie Fizică sau la alta.   

Ce îţi propui pentru sezonul viitor?
În afara competiţiilor care se vor desfăşura în ţară, vreau să obţin calificarea la Campionatul Mondial, care va avea loc în Canada. Sunt conştient că este foarte dificil deoarece se aleargă din ce în ce mai tare şi pierdem teren în faţa sportivilor din Africa. Îmi doresc foarte mult să particip la acest concurs unde vin cei mai buni atleţi din lume la categoria mea de vârstă.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să călătoresc şi să văd cât mai multe locuri noi din ţară şi din străinătate. Îmi place mai mult muntele decât marea. De asemenea, îmi place să ascult muzică, în special house şi electronică. Când am timp, stau la calculator, navighez pe internet“, a precizat Alexandru Corneschi. 

Ce nu-i place
„Nu prea-mi place să stau în cantonamente. Prefer să mă pregătesc în Botoşani, chiar dacă nu sunt condiţii la fel de bune, dar cel puţin sunt acasă cu familia, cu prietenii“, afirmă atletul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite