Botosani: Fetiţa dispărută la Cordăreni este căutată acum în fântâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Fetiţa dispărută la Cordăreni este căutată acum în fântâni
Botosani: Fetiţa dispărută la Cordăreni este căutată acum în fântâni

Poliţiştii urmăresc ultimele piste care ar putea duce la găsirea fetiţei, după ce câinii poliţişti nu au descoperit vreun indiciu după două zile pe teren.

Cei şase câini poliţişti aduşi de la centrul chinologic din Sibiu al Ministerului Afacerilor Interne „periază“ şi în cursul zilei de astăzi zona complexului zootehnic, dar şi cea din spatele cimitirului din Cordăreni. În cele două zile de căutări, ciobăneştii germani antrenaţi special pentru identificarea cadavrelor nu au descoperit probe care să ducă la finalizarea anchetei.
„Prima ieşire în teren a fost de antrenament. Animalele trebuiau să se obişnuiască mai bine cu zona. Căutările au fost reluate şi aşteptăm rezultate“, a declarat comisarul Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Botoşani.


Sătenii implicaţi în căutări, alături de poliţişti


Surse din rândul anchetatorilor susţin ipoteza ca trupul Denisei Suru, fetiţa de doi ani dispărută de două săptămâni, să fi fost aruncat într-o fântână din localitatea Cordăreni. Poliţiştii, ajutaţi de pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de săteni, scotocesc fiecare puţ din apropierea satului în speranţa că vor da de copil. „Verificăm toate puţurile de la marginea satului şi  de pe câmpuri, în special cele părăsite. Au mai fost verificate, dar reluăm căutările pentru o mai mare siguranţă“, a declarat comisarul-şef Dragoş Holcă, adjunctul şefului IJP Botoşani.


Peste 300 de persoane au căutat-o pe Denisa în cele două săptămâni de la dispariţie. Este vorba de poliţişti, jandarmi, pompieri, dar şi voluntari din rândul sătenilor. Toate gospodăriile, anexele, grajdurile părăsite, drumurile şi câmpurile au fost periate ore întregi, dar nici urmă de copil. „A fost una dintre cele mai mari desfăşurări de forţe din ultimii ani. Practic, o armată de oameni a fost mobilizată zi de zi pentru găsirea copilului“, a precizat adjunctul şefului IJP Botoşani. Anchetatorii iau în calcul inclusiv varianta că fetiţa este moartă. Cu o oră înainte de a-şi pune capăt zilelor, mama fetiţei le-a spus poliţiştilor că şi-a ucis copilul şi că l-a îngropat în mai multe locuri din sat.


Declaraţii contradictorii ale mamei fetiţei


Iniţial, Alina Suru (19 ani) a declarat că şi-a îngropat fetiţa în zona complexului zootehnic ca, mai apoi, să revină asupra declaraţiei şi să susţină că a îngropat-o pe Denisa în cimitirul satului. Până acum, trupul fetiţei nu a fost găsit în niciuna din locaţiile indicate de femeie. „Dacă nici câinii nu găsesc nimic, este posibil ca Denisa să fi fost dusă din localitate şi atunci misiunea se complică“, a declarat Aurel Simion, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite