Copiii internaţi la ORL, plimbaţi între spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul medic al acestei secţii de la Spitalul de Copii a plecat din ţară şi nu este nimeni care să-i ţină locul. Micuţii pacienţi sunt duşi la Spitalul Judeţean pentru investigaţii şi reţetă, apoi se întorc la cel de Pediatrie pentru a fi supravegheaţi.

S-a ajuns în această situaţie deoarece singurul medic de pe Secţia ORL, Iuliana Kadar, a plecat în străinătate la un congres. În lipsa ei, copiii care prezintă afecţiuni ORL sunt plimbaţi de la un spital la altul.

Pentru consult de specialitate, micuţii sunt trimişi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean. Cu diagnosticul de aici, ei se întorc la Spitalul de Copii pentru tratament. Dacă se impune internarea, micii pacienţi sunt trimişi către clinici universitare din Iaşi.

„Nu este normal aşa ceva. Conducerea spitalului stă cu mâna în sân în timp ce noi ne rugăm să nu li se facă rău copiilor pentru că nu are cine să-i trateze“, a declarat Dana Chivăţ, mama unui copil de şase ani.

Niciun candidat la ORL

Plimbatul copiilor între unităţile medicale este singura soluţie găsită de conducerea Spitalului de Copii în perioada în care medicul Iuliana Kadar este în concediu sau e plecată în străinătate. De mai bine de doi ani, ea este singurul medic de pe Secţia ORL. „Anul trecut a fost scos postul la concurs şi nu s-a prezentat nimeni. Noi încercăm să rezolvăm situaţia cât mai bine“, a declarat managerul Spitalului de Copii, Livia Mihalache.

Copiii care prezintă în această perioadă viroze respiratorii sau pneumonii sunt diagnosticaţi de specialiştii Spitalului Judeţean şi nu de medicii pediatri.

„Noi avem un protocol încheiat cu Spitalul de Copii. Fiind un singur medic specialist pe ORL la Spitalul de Copii, când îşi ia concediu, preluăm noi cazurile. Normal ar fi să fie mai mulţi medici de specialitate“, a declarat medicul Petre Rădăuceanu, Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean.

Ameninţări de la CJAS

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate susţin că nu au fost înştiinţaţi că până pe 10 mai Secţia ORL a Spitalului de Copii nu are medic de specialitate.

„Nicio secţie nu poate funcţiona fără medic sau cu un singur medic. Dacă cele sesizate de dumneavoastră se adeveresc, vom rezilia contractul şi nu vom deconta nicio internare pe ORL“, a precizat preşedinta Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Huţuleac.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite