Copiii de grădiniţă dorm pe scaune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii acceptă situaţia pentru că nu au unde să-şi ţină copiii cât sunt la serviciu. Lucrările de extindere a clădirii s-au blocat în lipsa banilor.

Unul câte unul, când vine ora de somn, prichindeii de la Grădiniţa Nr. 23 din Botoşami se adună în paturi. Cum spaţiul nu este suficient, micuţii dorm câte doi în pătuţ şi chiar pe mese sau scaune.


De mulţi ce sunt, educatoarele au încropit o sală de clasă într-unul din holurile unităţii. Situaţia este  temporară, spun angajatele, până vor veni banii pentru finalizarea noilor săli de clasă.
„Tot urmărim şedinţele de Guvern şi ne rugăm să ne auzim numele, să se aloce bani ca să finalizăm extinderea. Dacă până în iunie nu vin banii, mă apuc să caut sponsori“, spune Cornelia Munteanu, directoarea de la Grădiniţa Nr. 23. În urmă cu trei ani, şefii unităţii  de învăţământ de pe Aleea Nucului au primit acceptul pentru extinderea clădirii datorită numărului mare de solicitări din partea părinţilor. Chiar dacă în cartier mai funcţionează două grădiniţie, şi acestea au toate locurile ocupate, zona fiind una foarte aglomerată.

Micuţii stau şi câte doi în pat
„Avem capacitate pentru 120 de locuri, adică şase clase, însă acum avem înscrişi circa 180 de copii. Nu putem să-i refuzăm pe părinţi pentru că nu au unde să-şi ducă copiii cât sunt la serviciu. Am primit aprobare pentru extindere. Până anul trecut s-a lucrat pentru că au venit bani pentru extindere, 400.000 de lei. Anul acesta nu am mai primit nimic“, a menţionat directoarea.


Pentru finalizarea celor patru săli, câte două la etaj şi parter, unitatea mai are nevoie de circa 200.000 de lei. La ora prânzului, pătuţurile sunt aliniate unul lângă altul şi micuţii dorm câte doi. Din cauza spaţiilor neîncăpătoare, educatoarele au fost nevoite să improvizeze. Astfel, mesele, scăunelele şi câteva saltele devin pătuţuri la ora de somn.

„Unii părinţi nu au fost prea încântaţi când au aflat că folosim uneori şi mese pe post de pătuţ pentru că se spune că doar mortul stă pe masă“, a declarat una din educatoare.  Unii botoşăneni au fost de acord să-şi ia copilul acasă la ora prânzului, doar să le fie primit micuţul la grădiniţă pe perioada în care sunt la serviciu.

Fac somnul de prânz acasă
„Îl iau acasă la prânz, că aşa ne-am înţeles. Sunt mulţumită că mi-l primeşte. Ar trebui să se aloce bani pentru finalizarea sălilor, ca să nu doarmă copiii îngrămădiţi“, a spus Mihaela Viziteu, mama unui băieţel de la Grădiniţa Nr. 23. Prin extinderea unităţii s-ar putea forma încă o grupă cu program prelungit şi o grupă cu program normal.

Cu tot cu extindere, clădirea se desfăşoară pe 1.500 de metri pătraţi, pe două nivele. Pentru ca prichindeii să se poată muta în noile săli, mai trebuie rezolvată problema parchetului, a centralelor şi a cheltuielilor presupuse de racordarea la gaz.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite