Copiii au luat cu asalt ringul de gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patinoarul s-a umplut aseară de copii, dornici să-şi exerseze paşii şi piruetele
Patinoarul s-a umplut aseară de copii, dornici să-şi exerseze paşii şi piruetele

Intrarea la patinoar a fost liberă, iar patinele au fost închiriate de cei 1.000 de botoşăneni cu buletinul. Botoşănenii amatori de gheaţă au avut aseară motive de bucurie odată cu inaugurarea patinoarului artificial cumpărat de primărie din Italia.

Adunaţi cu mic cu mare pe esplanada Sălii Polivalente, câteva mii de botoşăneni au aşteptat clipa când au fost deschise larg porţile spre gheaţa patinoarului. Atmosfera a fost întreţinută şi de un concert la care au participat mai multe trupe locale şi solistul Aurel Moldovan.

Cei mari au putut să se delecteze cu vin fiert sau cu o porţie de fasole cu cârnaţi, oferite de primărie, iar cei mici au alergat pe patine. Intrarea a fost liberă, iar patinele puteau fi închiriate pe gratis, pe baza unui act de identitate.

15 ore de patinaj în weekend

Pentru a nu se creea aglomeraţie şi pentru a da posibilitatea la cât mai mulţi să patineze, organizatorii au permis accesul în patinoar pe etape.
„Este super. Gheaţa este ca sticla şi patinele sunt excelente. Poate este puţin aglomerat, dar dacă nu se intra pe ture era mult mai rău. În sfârşit avem şi noi în oraş un loc unde poţi să patinezi, chiar dacă afară este cald“, a declarat Angelica Stoian, elevă.

Nu toţi cei care au fost aseară la patinoar au avut şansa să poată patina. Din cauza aglomeraţiei, unii părinţi au refuzat să-şi lase copiii să patineze.

„Eu înţeleg să fie gratis că-i prima zi, dar trebuia mai multă ordine. Aglomeraţia asta poate duce la tot felul de accidente. Nu vreau să-mi imaginez ce se poate întâmpla dacă un copil cade jos şi este lovit cu patinele de ceilalţi. Mâine, sau în zilele următoare, când se va plăti intrarea, va fi mai liber şi o să-l las să vină. Acum în niciun caz“, a declarat Rodica Iacob, mama unei fetiţe de 10 ani.  Patinoarul a fost deschis aseară până la ora 21.00, iar organizatorii apreciază că au patinat aproape o mie de botoşăneni.

În cursul săptămânii, patinoarul va fi deschis între orele 11.00-21.00, iar în weekend între 9.00-24.00. Accesul pe gheaţă pentru o oră şi jumătate va fi 10 lei, iar patinele pot fi închiriate cu 5 lei.

Investiţie amortizată în doi ani
Patinoarul are o suprafaţă de 600 de metri pătraţi şi a costat 100.000 de euro, bani alocaţi de la buget. Autorităţile cred că vor amortiza investiţia în doi ani. „Estimăm că anul acesta vom încasa aproximativ 200.000 de lei“, a declarat Eugen Ţurcanu, şeful Serviciului Public de Administrare Baze Sportive şi Agrement.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite