Botoşani: Copii aduşi la şcoală de bunici (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Copii aduşi la şcoală de bunici (GALERIE FOTO)
Botoşani: Copii aduşi la şcoală de bunici (GALERIE FOTO)

Sute de copii din Botoşani au venit în prima zi de şcoală însoţiţi de bunici. Părinţii lor au plecat la muncă în străinătate şi nu putut fi prezenţi.

Pentru mulţi copii din Botoşani, prima zi de şcoală a fost una tristă deoarece părinţii lor nu au putut fi prezenţi ei fiind la mii de kilometri depărtare. Au plecat pentru a câştiga bani iar copii au rămas în grija bunicilor.  Într-o astfel de situaţie sunt Denis, un copil de patru ani şi Andrei de şapte ani. Cel mare a trecut în clasa I la Şcoala nr. 1 din Botoşani iar cel mic este la grădiniţa din curtea acestei unităţi de învăţământ. Ambii au venit cu bunica lor în grija căreia se află după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate.

„Cel mare a intrat acum la şcoală în clasa I iar cel mic este la grădiniţă. Ne-am pregătit aşa cum am putut. Din păcate părinţii copiilor nu au putut veni. Mama este în Italia iar tatăl în Germania iar eu am rămas să mă ocup de ei”, ne-a spus Maria Dadaci, bunica copiilor. Femeia ne-a rugat să facem câteva poze copiilor în prima zi de şcoală pentru a le trimite părinţilor aflaţi la mii de kilometri. "Părinţii lor nu au putut să vină. Fiica mea abia şi-au găsit de muncă în Italia şi nu a avut posibilitatea să vină şi să-l vadă pe cel mare în prima zi de şcoală", a mai spus femeia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite