Control prefectural la nitriţii primăriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul reprezentant al Guvernului în judeţ şi-a făcut publică intenţia de a declanşa un control pe tema aplicării directivelor privind protecţia apelor împotriva poluării cu nitriţi proveniţi din activităţi agricole.

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de joi a Colegiului Prefectural, după ce reprezentantul Agenţiei de Protecţia Mediului a făcut public un raport privind stadiul implementării legislaţiei europene din domeniu. Din acesta a reieşit că, deşi până la sfârşitul anului precedent toate consiliile locale trebuiau să întocmească planuri locale de acţiune pe această temă, nici măcar unul singur nu a făcut acest lucru.

Planurile trebuiau alcătuite cu sprijinul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului, Camerei Agricole Judeţene şi Oficiului de Studii Pedologice şi Agrochimice, iar prefectul vrea să afle cum a fost posibil ca în aceste condiţii nici o localitate să nu aibă un astfel de plan. „Lucrurile nu pot să rămână aşa, lucrurile sunt prea importante. Cred că o să demarăm o anchetă pentru a vedea de ce nu s-au făcut", a afirmat prefectul Cristian Roman. Potrivit acestuia, neadoptarea amintitelor planuri riscă să lasă o mulţime de fermieri fără subvenţie. Ca atare, s-a dat termen primarilor prezenţi la lucrările Colegiului Prefectural ca până la sfârşitul lunii să convoace şedinţe de Consiliu Local şi să aprobe planurile în cauză.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite