Botoşani: Contract individual cu societatea Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Contract individual cu societatea Termica
Botoşani: Contract individual cu societatea Termica

Asociaţiile de proprietari din Botoşani care nu semnează convenţiile până pe 14 august nu vor primi apă caldă

Botoşănenii spun că iniţiativa este bună şi consideră că facturile la încălzire nu vor mai fi majorate de către reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Conducerea societăţii de termoficare a demarat procedurile de încheiere a contractelor individuale cu locatarii. Ion Diaconu, directorul general al SC Termica SA susţine că în prima etapă trebuie semnate convenţii cu asociaţiile de proprietari care să accepte încheierea contractelor directe dintre furnizor şi beneficiar. Până în acest moment, doar 10 din cele aproximativ 100 de asociaţii au acceptat acest lucru.

Facturi la domiciliu

Termica se va ocupa atât de facturare cât şi de încasarea banilor. În perioada următoare, până la reluarea furnizării agentului termic, asociaţiile de proprietari, precum şi salariaţi din cadrul societăţii au obligaţia să defalce debitul pe fiecare apartament în parte, încât să se poată trece la această facturare şi încasare directă.

„La asociaţiile care nu vor să respecte actul normativ şi hotărârea de Consiliu Local nu reluăm încălzirea în sezonul rece”, susţine Ion Diaconu. Deşi puţini sunt de acord cu această măsură a Consiliului Local, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari susţin că o vor accepta. „Vom semna acele convenţii pentru că nu vrem să sufere populaţia şi să rămână fără apă caldă”, a spus Iuliana Fecioru, contabilul Asociaţiei de Proprietari numărul 14. Botoşănenii sunt de acord cu acest tip de contracte spunând că, în acest fel, facturile nu vor mai fi încărcate de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

„E mai bine să încheiem contractul direct cu Termica, aşa cum e la gaz. Până acum eram la mâna administratorilor care încărcau facturile ca să-şi facă ei salariile”, ne-a spus Gheorghe Matei, pensionar.

Apă caldă cu semnătură

Conducerea societăţii Termica a luat decizia să sisteze furnizarea apei calde către asociaţiile care nu încheie convenţiile. „Am programat desfăşurarea remontului în perioada 3-14 august. Vom relua furnizarea apei calde doar la asociaţiile care, până pe data de 14 august, semnează convenţiile. După legea 51 comitem o ilegalitate dacă furnizăm apă caldă fără ca aceste contracte să fie semnate“, a declarat Ion Diaconu.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite