Contrabandă cu căruţa la frontiera cu Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau într-o căruţă 3.700 pachete de ţigări, timbrate R. Moldova. Ţigările au fost confiscate , iar cei implicaţi s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală.

Ieri, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti, aflat în exercitarea unei acţiuni specifice, a observat o căruţă care se deplasa dinspre frontieră spre localitatea Bădiuţi, în care se aflau două persoane.

În căruţă se aflau  Ionuţ D, în vârstă de 22 ani şi Ciprian D, în vârstă de 25 de ani, care nu-şi justificau prezenţa în zonă. În momentul în care au observat poliţiştii de frontieră, cei doi au aruncat din căruţă două colete. Acestea conţineau ţigări şi au fost găsite la aproximativ 200 metri de căruţă, fiind învelite într-o prelată de rafie.

În urma cercetărilor, s-a constatat că cele două colete cu ţigări au fost trecute ieri în dimineaţă peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice, urmând a fi transportate de cei doi până în localitatea Bădiuţi.

"În urma inventarierii celor două colete, au fost găsite 3.700 de pachete de ţigări, marca Plugaru, timbrate R. Moldova. Ţigările, în valoare de aproximativ 32.000 lei, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea confiscării", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani.

Pe numele celor doi tineri a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite