Botoşani: Consilierii locali au aprobat un regulament pentru persoanele care deţin câini de companie - Cum comentaţi acest regulament?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii care au câini de companie vor fi obligaţi să respecte noul regulament aprobat ieri de Consiliul Local. În caz contrar aceştia vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 50 şi 200 de lei.  

Regulamentul de întreţinere şi circulaţie a câinilor cu stăpân pe teritoriul municipiului Botoşani, aprobat ieri de Consiliul Local:

- Deţinătorii de câini sunt obligaţi să asigure tratamentele privind vaccinarea periodică şi cele curative, dovedite prin consemnările din carnetul de sănătate eliberat de cabinetele sanitar-veterinare competente.

- Deţinătorii de câini care locuiesc în imobile cu grădină au obligaţia să nu permită ieşirea câinilor pe domeniul public sau privat al municipiului şi să ţină câinii legaţi dacă nu există împrejmuiri corespunzătoare.

- Deţinătorii de animale care locuiesc în condominii trebuie să obţină acordul scris al vecinilor, să nu aducă atingere liniştii şi ordinii publice şi să ia măsurile necesare astfel încât animalele de companie pe care le deţin şi să nu murdărească sau să deterioreze spaţiile de folosinţă comună. De asemenea trebuie să efectueze curăţenia şi dezinfecţia în cazul murdăririi şi să refacă spaţiile în cazul deteriorării lor de către animalele de companie a spaţiile de folosinţă comună şi să respecte normele de bunăstare şi igienă a animalelor şi să deţină documentele care să ateste starea lor de sănătate.

- Se interzice plimbarea pe domeniul public sau privat al municipiului Botoşani a câinilor fără ca deţinătorul acestora să dispună de obiectele necesare pentru curăţirea locului şi evacuarea dejectelor fiziologice. Prin obiectele necesarepăstrării curăţeniei se înţelege fie ca proprietarul să aibă asupra lui mătură, lopăţică şi pungă de unică folosinţă, fie pungă şi mănuşi de unică folosinţă.

- Se interzice plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă.

- Se interzice lăsarea câinilor de companie să pătrundă în aranjamentele florale şi în spaţiile verzi special amenajate pe domeniul public.

- Însoţitorii vor avea în mod obligatoriu pe timpul plimbării actul de identitate precum şi carnetul de sănătate al câinelui.
- Se interzice intrarea persoanelor însoţite de câini în magazine, mijloace de transport în comun, săli de spectacole sau sport, ştranduri şi instituţii publice. Fac excepţii câinii de însoţireai persoanelor cu dizabilităţi şi câinii de serviciu ai agenţilor aflaţi în misiune.

- Organizarea de concursuri şi expoziţii având ca temă animalele de companie se vor desfăşura într-un cadrul legalşi cu respectarea normelor sanitar veterinare.

- Abandonarea câinilor (lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical) este interzisă. Câinii găsiţi sunt consideraţi abandonaţi şi vor fi cazaţi în adăpostul special amenajat, din cadrul Serviciului de Intervenţii Edilitare al Primăriei.

- Nerespectarea dispoziţiilor regulamentului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 la 200 de lei. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către împuterniciţii primarului municipiului Botoşani.  
      

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite