FOTO Condiţii occidentale la Maternitatea Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maternitate moderna la Botosani
Maternitate moderna la Botosani

Femeile care vor naşte în viitor la Maternitatea Botoşani vor avea în sfârşit parte de condiţii europene, după ce un proiect de reabilitare a schimbat total faţa unităţii spitaliceşti.

O parte dintre lucrări au fost recepţionate ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, vicepreşedintele CJ, Gheorgeh Sorescu, a şefului Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, Gina Puflea, a lui Victor Mihalache, managerul Victor Construct SRL, societatea care s-a ocupat de modernizare.

Saloanele noi arată ca din filmele americane şi aparatura are de asemenea elemente care dau un plus de încredere.


Vezi imagini de la inaugurarea lucrărilor

Maternitate moderna la Botosani
Maternitate moderna la Botosani
Maternitate moderna la Botosani

Dacă înainte într-un salon erau şi şase mămici care aşteptau să nască, în acest moment maxim două femei într-o încăpere vor avea parte de îngrijire atentă. Igienizarea va fi mult mai uşor de făcut pentru că pereţii au fost îmbrăcaţi într-un tapet special, antimicrobian, tratat cu soluţii care să prevină apariţia unor infecţii intraspitaliceşti.

Durerea la aducerea pe lume a unui copil va putea fi atenuată în cazul naşterilor sub apă, pentru că a fost amenajat un salon special pentru acest lucru, care este de această dată funcţional.

A mai existat un precedent pe această linie, dar naşterile sub apă s-au oprit din cauza intrării saloanelor în reabilitare. Lucrarea constă în modernizarea secţiilor de obstetrică şi neonatologie, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 13 milioane lei şi este realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Pentru că lucrarea nu prevede şi reabilitarea exterioară,

„Sunt saloane moderne de naştere. incubatoare moderne, cu toate facilităţile, pentru cazurile de terapie intensivă, incubatoare care monitorizează şi temperatura, oxigenul şi alte condiţii ambientale. Ele sunt monitorizate la pupitrul de jos", a declarat medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la Spitalul Judeţean.

„Este un proiect benefic pentru judeţul Botoşani şi sperăm ca după terminarea acestuia să oprim plecarea tuturor mamelor care au plecat şi încă mai pleacă din Botoşani, pentru a naşte în altă parte", a spus Florin Ţurcanu.

 Cele două tronsoane, etajul unu şi doi, vor fi funcţionale de vineri, după cum a precizat doctorul coordonator al Maternităţii Botoşani, Gina Puflea. „Oamenii au lucrat cu multă seriozitate, s-a respectat proiectul şi astfel lucrurile au ieşit minunate" a apreciat Victor Mihalache, managerul SC Victor Construct.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite