Botoşani: Concerte folk şi rock în weekend la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Concerte folk şi rock în weekend la Ipoteşti
Botoşani: Concerte folk şi rock în weekend la Ipoteşti

Turiştii din Moldova sunt invitaţi la a XIV-a ediţie a întâlnirilor franco-române, eveniment care va dura trei zile       

La eveniment sunt aşteptaţi să participe zeci de artişti din Franţa şi din România, invitatul special fiind Ducu Bertzi. 

Turiştii care vor să petreacă câteva zile în mijlocul naturii sunt aşteptaţi în acest weekend la Ipoteşti.
Pe lângă faptul că vor putea să viziteze locurile natale ale poetului Mihai Eminescu, cei prezenţi vor participa şi la evenimente culturale şi artistice organizate cu prilejul „Întâlnirilor franco-române”.

Cu acestă ocazie, mai mulţi artişti francezi vor susţine o serie de spectacole la Botoşani. Vineri, începând cu ora 19.00, scena Casei de Cultură a Sindicatelor va găzui un concert susţinut de violonistul Nicolas Seigle şi pianistul Xavier Seigle care va fi acompaniat de elevul său, Dorian Bertin.
Alături de aceştia, pe scenă vor mai urca soprana Oana Severin şi pianista Adina Lupaşcu.

Ducu Bertzi va concerta mâine seară la Ipoteşti

Mâine este ziua  iubitorilor muzicii folk. Îndrăgitul artist Ducu Bertzi va concerta mâine seară, începând cu ora 21.00 în amfiteatrul exterior al Complexului Memorial Ipoteşti. 
Este nemaipomenit că o să vină Ducu Bertzi la Botoşani. Este artistul meu preferat şi mă bucur că am ocazia să îl ascult live”, spune Diana Ciobanu, o tânără botoşăneancă.

Highlight şi Black Beauty cântă duminică

Nici ascultătorii de muzică rock nu au fost uitaţi. Duminică, începând cu ora 19.00, în amfiteatrul exterior al memorialului va avea loc un concert susţinut de grupul Black Beauty din Franţa, iar la ora 20.00, pe aceeaşi scenă va urca şi formaţia Highlight. În ultima zi a „Întâlnirilor” va avea loc un spectacol susţinut de fanfara de la Vorona, dar şi un concert de muzică tradiţională din regiunea Maramureş.

Ce mai pot vizita turiştii

Localitatea Ipoteşti se află la opt kilometri de municipiul Botoşani, iar turiştii pot ajunge aici cu maxi-taxi. Mijloacele de transport pleacă din municipiu din oră în oră. Un bilet costă 2 lei. Turiştii pot vizita casa memorială a lui Mihai Eminescu, bisericuţa familiei Eminovici, lacul care a inspirat poetul, dar şi observatorul din apropiere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite