Concedieri colective la o fabrică din Dorohoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Dorotex din Dorohoi a anunţat că va concedia 81 de angajaţi din cauza problemelor finanaciare  prin care trece unitatea. Deja AJOFM a început să întocmească dosarele şomaj ale salariaţilor care urmează să fie concediaţi în câteva zile.

Acestea sunt cele mai multe concedieri collective făcute anul acesta de către o societatea comercială din judeţul Botoşani.  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a fost anunţată oficial de către societatea Dorotex din Dorohoi că până la sfârşitul lunii va concedia colectiv 81de salariaţi. În fabrica din Dorohoi lucrează 250 de salariaţi, însă din cauza problemelor economice prin care trece societatea, acţionarii au decis să concedieze o parte din muncitori şi personal TESA.

"Deja li s-au întocmit dosarele pentru a beneficia de şomaj. Din cele 81 de persoane concediate, 16 sunt personal TESA, iar restul muncitori. Motivul invocat de ei în adresa pe care am primit-o este că s-au redus contractele şi comenzile pe care le aveau cu beneficiarii", a declarat Sorin Şologon, directorul AJOFM Botoşani.

Dorotex este unul dintre cei mai importanţi producători din lume care produce  "chenille", un fir versatil şi unic, utilizat în tesaturi si tricotaje. Produsul realizat de Doretex acoperă este folosit în industria textilă pentru îmbrăcaminte, tapiţerie, perdele şi covoare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite