Comisarii financiari merg pe jos în control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile comisarilor financiari stau în parcare deoarece nu au RCA-ul plătit
Maşinile comisarilor financiari stau în parcare deoarece nu au RCA-ul plătit

Funcţionarii de la Garda Financiară au rămas fără trei maşini de serviciu pentru că nu au asigurarea plătită. Deoarece nu au cu ce să se deplaseze, comisarii îşi vor reduce controalele. Maşinile lor rămân în parcare deoarece nu au RCA-ul plătit.

Comisarii de la Garda Financiară din Botoşani au la dispoziţie în această lună doar în două maşini din cele cinci, în condiţiile în care şi aşa numărul de autoturisme era insuficient pentru volumul de muncă. Motivul este lipsa RCA-ului.

„Cu trei dintre ele, de la 1 februarie, nu se mai poate circula pentru că sarcina asigurării maşinilor revine Comisariatului General, acestea fiind luate în leasing. S-a făcut o licitaţie pentru încheierea poliţei, însă a fost contestată. Acesta e motivul pentru care maşinile stau pe dreapta. Fără asigurare RCA nu putem ieşi nici în oraş“, a spus Laur Nechita, şeful Gărzii Financiare Botoşani.

„Consumi doi-trei litri de benzină pe zi“

Până la soluţionarea contestaţiei, respectiv până la finele acestei luni, comisarii vor trebui să găsească alte soluţii de deplasare. Astfel, vizita la agenţii economici se va face pe jos, cu maşina proprie sau cu mijloacele de transport în comun. „Dacă sunt urgenţe vom merge şi cu maxi-taxi, cu ce va fi. Mergem şi cu maşina proprie. Mai facem şi sacrificii, nu e nicio nenorocire dacă consumi doi-trei litri de benzină pe zi“, a declarat resemnat Constantin Munteanu, comisar la Garda Financiară Botoşani.  În prezent, la Garda Financiară lucrează 12 comisari, jumătate faţă de necesarul pentru  judeţul Botoşani.

Cu cele cinci autoturisme angajaţii reuşeau să efectueze în jur de 20 de verificări zilnic. De luni însă numărul controalelor s-a redus deja la 14. Fără maşini, comisarii sunt nevoiţi să se rezume la agenţii economici din zona municipiului reşedinţă de judeţ.

În cazul unor acţiuni urgente se vor organiza echipe mixte, iar comisarii vor apela la maşinile colegilor. „Asta nu înseamnă că agenţii economici îşi vor putea face de cap pentru că noi vom organiza controale după un anumit program şi nu vor şti unde şi când vom ajunge în control la ei. Pentru urgenţe avem cele două maşini, iar dacă mergem în controale cu poliţia sau cu alte instituţii îi rugăm pe dânşii să ne transporte cu maşina lor“, a mai spus Laur Nechita.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite