Botosani: Comercianţii veniţi la Festivalul Verii au dat lovitura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botosani: Comercianţii veniţi la Festivalul Verii au dat lovitura
Botosani: Comercianţii veniţi la Festivalul Verii au dat lovitura

Oamenii nu s-au uitat la bani când a venit vorba de mâncare şi de distracţie. Mai ales cei care nu au plecat nicăieri în concediu au cheltuit acum sume uriaşe.

Estimările forţelor de ordine arată că aproape 5.000 de botoşăneni s-au adunat în fiecare seară în zona bazarului, unde s-a organizat anul acesta Festivalul Verii. Puhoiul de lume a fost mană cerească pentru cei care şi-au închiriat spaţii în zonă. 25 de firme au încheiat contracte cu organizatorii festivalului şi au putut vinde produse alimentare şi alcoolice. Comercianţii s-au dat peste cap să-i determine pe botoşăneni să cheltuie cât mai mult, aşa că au pregătit tot felul de produse, de  la vată pe băţ, clătite şi alte dulciuri, până la frigărui şi bere.

Berea şi micii au atras banii ca un magnet  

De departe, mititeii au fost cei mai căutaţi, deşi preţul unuia varia  între 1,5 şi 2 lei.  Vânzătorii abia au făcut faţă comenzilor uriaşe. „Am dat vreo 3.000 de mici numai aseară. Ne-am mişcat ca pe bandă ca să facem faţă clienţilor. Este un record pe care nu l-am mai atins de ani buni“, se arată mulţimit Daniel Ifrim, unul dintre comercianţi. Se estimează că numai mititeii au băgat în buzunarele comercianţilor aproape 40.000 de lei. Recordul a fost bătut însă la bere, unde câştigurile au depăşit 50.000 de lei, în condiţiile în care o halbă de bere s-a vândut cu 2 lei.  „Încă nu am făcut un calcul exact. După ce se termină festivalul vom şti cât am vândut. Oricum, suntem convinşi că botoşănenilor le place berea“, a declarat Iulian Bradu, comerciant.

Nu s-a uitat la bani

Oamenii au uitat în aceste zile că este o perioadă de criză. În ciuda preţurilor piperate practicate de comercianţi la Festivalul Verii, nu s-au uitat la bani. „Nu am fost nicărieri în concediu anul acesta, iar festivalul este singura şansă de a mă distra. Vreau să mă simt bine, să mânânc, să beau şi să ascult muzică, aşa că nu mă interesează banii. Până acum, am cheltuit 700 de lei de când a început festivalul“, a spus George Bosânceanu, taximetrist.  Şi distracţiile copiilor i-au îmbogăţit pe comercianţii prezenţi la sărbătoarea oraşului. Dacă părinţii s-au înveselit cu ajutorul artiştilor care au concertat, pentru cei mici atracţia festivalului a fost parcul de distracţii amenajat în spatele scenei. Dulciurile,  jucăriile şi caruselul, au fost preferatele micuţilor. Aceştia i-au convins uşor pe părinţi să cheltuie câteva zeci de lei şi pentru bucuria lor.

Preţurile produselor vândute la festival
* Hamsii: 4 lei/100 grame;
* Ceafă la grătar: 6 lei/100 grame;
* Cârnăciori şi fleică la grătar: 5 lei/100 grame;
* Bulcă pâine: 0,5 lei/bucata;
* Cartofi prăjiţi: 3 lei/100 grame;
* Clătite uriaşe: 5 lei/bucata;
* Vată pe băţ: 1,5 lei/bucata.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite