Colegii lui Vieru dau cu subsemnatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii îi audiază pe toţi poliţiştii care l-au cunoscut pe comisarul sinucigaş, încercând să afle de ce s-a omorât acesta. Psihologii cred că o explicaţie ar fi astenia de primăvară, care provoacă în fiecare an un val de depresii şi tendinţe sinucigaşe. 

Cel puţin opt colegi ai comisarului Cristian Vieru au fost audiaţi de către procurori. Aceştia nu reuşesc să afle motivul care l-a determinat pe ofiţer să se sinucidă. Iniţal, anchetatorii susţineau varianta unor probleme familiale. Declaraţiile martorilor le-au infirmat ipoteza.

„Din primele cercetări, se părea că suicidul a fost cauzat de neînţelegeri în familie. Soţia victimei, apropiaţii şi vecinii au negat această variantă. Toţi vorbesc despre o viaţă de familie liniştită, fără probleme“, a declarat Titiana Ungureanu, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.Rămaşi în pană de idei, anchetatorii se concentrează acum pe expertiza balistică a pistolului Carpaţi cu care s-a sinucis Vieru.

Cercetările disciplinare care se desfăşoară în paralel cu ancheta privind moartea comisarului par să aibă mai mult spor. Constatin Vieru, dispecerul de la 112, căruia comisarul i-a sustras arma din fişet, este cercetat de comisia internă a IJP Botoşani, dar şi de procurori.

După un lung şir de audieri, anchetatorii au dispus cercetarea penală a dispecerului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. „Codul Penal prevede şi închisoarea în acest caz“, a subliniat procurorul de caz, Vasile Şelaru.

Săptămâna sinucigaşilor

În ultima săpămână, patru botoşăneni şi-au pus capăt zilelor. La o zi de la sinuciderea comisarului, o asistentă medicală de Spitalul de Neuropsihiatrie a decedat, după ce a înghiţit un pumn de medicamente.

Tânăra de 30 de ani suferea de o boală gravă şi şi-a pus capăt zilelor. Weekend-ul trecut, doi bărbaţi de 40 de ani, din localităţile Hlipiceni şi Călăraşi, cunoscuţi ca fiind consumatori de băuturi alcoolice, au fost găsiţi spânzuraţi. Psihologii cred că astenia de primăvară împinge spre suicid.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite