Botoşani: Colecţionari de clasă expun la Cercul Militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii pot admira sau cumpăra sute de obiecte vechi

Cei care au trecut pragul expoziţiei au putut alege între medalii, timbre, cărţi poştale sau tablouri. Unul dintre colecţionari a reuşit să strângă 45.000 de insigne şi 6.000 de medalii. 

 Sute de botoşăneni pasionaţi de obiecte vechi au vizitat, ieri, standurile târgului de antichităţi găzduit de Cercul Militar Botoşani. Mii de monede, insigne, timbre, cărţi poştale, medalii, cutii de chibrituri sau tablouri au fost aduse şi expuse de cei peste 60 de colecţionari care au răspuns invitaţiei organizatorilor.

„Au fost peste 60 de expozanţi şi aproape 100 de pasionaţi care au venit doar să cumpere şi să viziteze standurile. Au sosit foarte mulţi din ţară. Nu au reuşit să ajungă cei din Piatra Neamţ şi Bacău, probabil că vremea i-a speriat, au ajuns în schimb cei din judeţe mai îndepărtate care s-au pornit de aseară”, a precizat Stelian Brânzei, organizatorul târgului.

Expoziţie cu vânzare

Încă de la primele ore ale dimineţii, colecţionarii şi-au etalat exponatele pe care le-au strâns în decursul a zeci de ani.
„Colecţionez cărţi poştale ilustrate, monede, medalii şi timbre de când mă ştiu.  Nu contează neapărat numărul exemplarelor ci mai ales informaţia pe care o transmite de exemplu o vedere, un eveniment sportiv,  istoric, fauna. Deci tot ce ţine de cultura generală.  Am învăţat că nu trebuie să strângi o cantitate enormă ci ceea ce este important şi să te axezi pe ceva. De exemplu, eu am ca tematică Dobrogea”, a spus Florin Viniş, un translator pasionat de cartofilie şi filatelie din Constanţa. Expoziţia cu vânzare le-a dat prilejul pasionaţilor din Botoşani să îşi completeze colecţiile. „Am luat câteva medalii. Nu aveam astfel de piese cu Tudor Vladimirescu, după care am mai găsit o medalie interesantă cu Mihail Sadoveanu. Am dat 40 de lei pe ele. Este un preţ acceptabil”, a spus Vladimir Schibinschi, un colecţionar de numismatică. 

„Vreau să intru în Cartea Recordurilor”

Cel care a avut ideea organizării acestui târg se poate lăuda că este unul dintre cei mai mari colecţionari de insigne din lume. Stelian Brânzei a reuşit să adune până acum numai puţin de 45.000 de insigne şi 6.000 de medalii.

„Vreau să intru în Cartea Recordurilor. Ştiu că mai este un colecţionar din Japonia care ar avea mai multe exemplare decât mine. Am reuşit să confecţionez şi eu, cu mâna mea, 650 de insigne”, spune Stelian Brânzei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite