Cinci tineri din Botoşani şi unul din Constanţa, reţinuţi pentru trafic cu etnobotanice şi droguri după opt luni de filaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BotoşanI: Presupuşii membri ai reţelei au fost duşi rând pe rând la tribunal
BotoşanI: Presupuşii membri ai reţelei au fost duşi rând pe rând la tribunal

 Toţi sunt în arestul Poliţiei şi vor fi duşi astăzi la Tribunal pentru arestare preventivă  

 

Botoşani: Descinderi masive pentru etnobotanice: 28 de persoane sunt audiate acum de procurori iar cinci au fost reţinute!

Reţeaua a fost destructurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Constanţa, S.S.O.I.- Suceava, S.S.O.I. Constanţa, I.P.J. Botoşani - S.I.R. şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Botoşani.

Opt descinderi au avut loc ieri în Botoşani, Iaşi şi Constanţa, în urma cărora au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor un număr de: 419 pliculeţe conţinând fragmente vegetale de produse etnobotanice, 286 plicuri autosigilante folosite la ambalarea produselor, 121 etichete cu diferite denumiri ale produselor etnobotanice, 11 telefoane mobile, 9 cartele SIM, 1 calculator şi 2 HDD-uri.

Cei şase sunt filaţi din luna aprilie 2010, beneficiind de suportul tehnic al S.R.I.- Direcţia Judeţeană Botoşani. „ Astfel s-a probat faptul că în perioada aprilie - noiembrie 2010, învinuiţii au comercializat importante cantităţi de produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc, către un număr însemnat de consumatori de pe raza judeţului Botoşani"se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Cinci tineri din botoşani cu vârste cuprinse între  21 şi 28 ani ani au fos reţinuţi în baza unor ordonanţe pentru 24 de ore. În arestul poliţiei a ajuns şi un tânăr de 30 de ani din Constanţa . Toţi sunt acuzaţi  de  procurarea şi comercializarea a diferite produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc. Astăzi, învinuiţii  urmează a fi prezentaţi Tribunalului Botoşani cu propunere de arestare preventivă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite