Botoşani: Cinci proprietari de câini sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cinci proprietari de câini sancţionaţi
Botoşani: Cinci proprietari de câini sancţionaţi

Poliţiştii comunitari au aplicat luni primele sancţiuni posesorilor câinilor de companie, surprinşi încălcând H.C.L. 221/2009, privind regulamentul de circulaţie al câinilor cu stăpân.

Conducerea Poliţiei Comunitare susţine că în ultimele săptămâni personalul operativ al instituţiei a efectuat o  acţiune de informare şi avertizarea verbală a cetăţenilor cu privire la prevederile Hotărârii de Consiliu Local iar de luni s-a trecut la aplicarea sancţiunilor. 

"Luni au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni, din care 3 cu amendă în valoare totală de 150 lei şi 2 cu avertisment scris. Reamintim că din această lună, posesorii câinilor de companie nu mai pot scoate animalele la plimbare dacă nu dispun, în permanenţă de pungi si lopăţele pentru colectarea dejecţiilor acestora. În caz contrar riscă sancţiuni cuprinse între 50 şi 200 lei”, a precizat directorul adjunct al Poliţiei Comunitare Ioan Onuţu.

Achiziţionarea instrumentelor (pungi de unică folosinţă, mănuşi, lopăţică şi faraş) necesare fiecărui posesor de câine este de aproximativ 10 lei, în timp ce sancţiunile încep de la 50 lei.
          

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite