Botoşani: Cimitirele de pe marginea şoselelor îi sperie pe şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cimitirele de pe marginea şoselelor îi sperie pe şoferi
Botoşani: Cimitirele de pe marginea şoselelor îi sperie pe şoferi

 Crucile amplasate în locurile în care s-au produs accidente rutiere au împânzit drumurile 

„Mormintele“ de la marginea şoselelor le dau fiori şoferilor. Mulţi dintre ei cer ca crucile să fie scoase din locurile foarte circulate.

Aproape că nu există drum în judeţul Botoşani, pe marginea căruia să nu fie amplasată măcar o cruce, dovadă a faptului că în acel loc s-a petrecut o tragedie. În unele zone, crucile sunt atât de dese, încât locurile par a fi cimitire. 
La ieşirea din judeţ înspre Iaşi, în zona Lebăda, cinci cruci puse una lângă alta amintesc de tragediile rutiere care au avut loc în decursul anilor. Unii şoferi trec indiferenţi pe lângă aceste cruci, însă altora li se strânge inima de fiecare dată când circulă pe această porţiune de drum.

„Aceste cruci  sunt amplasate de rudele celor care şi-au pierdut viaţa în accidentele de circulaţie şi atrag cumva atenţia  tuturor participanţilor la trafic că se expun la consecinţe grave în momentul în care încalcă normele rutiere“, a precizat Eduard Iacob, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Botoşani.

Unii şoferi nu agreează ideea „mormintelor“ pe marginea şoselelor.  „Sunt imagini dezolante, într-adevăr. Ne fac să ne gândim cât de imprudenţi putem fi la volan, dar nu cred că este în regulă. De multe ori mi se întâmplă să mai văd câte o cruce apărută nouă şi-mi distrage atenţia. Acele locuri sunt blestemate şi unde este o cruce ar putea fi şi mai multe“, spune Marian Mihai, un tânăr şofer.

În Vest sunt panouri cu pozele victimelor

Cei mai mulţi dintre conducătorii auto nu le înţeleg însă rostul şi spun că montarea crucilor în locurile în care oamenii îşi pierd viaţa în urma evenimentelor rutiere ar trebui interzisă.
„Eu sunt mereu atent la volan şi nu bag în seamă prea mult ceea ce este la marginea şoselelor. Oricum, mi se pare aiurea să pui o cruce acolo unde nu este mormânt. Eu cred că ar trebui interzisă prin lege montarea lor“, specifică Şerban Dimache, inginer în construcţii. Oamenii legii spun că aceste simboluri ar trebui să-i facă pe şoferi să se gândească de două ori atunci când apasă pe pedala de acceleraţie.

„În ţările occidentale, am văzut că sunt amplasate panouri cu dimensiuni foarte mari, pe care sunt amplasate fotografii ale persoanelor decedate, cruci precum şi mesaje cu privire la consecinţele tragice ale accidentelor rutiere“, a adăugat Eduard Iacob.

Crucile atrag atenţia şoferilor că se expun la consecinţe grave dacă încalcă normele rutiere, Eduard Iacob, purtător de cuvânt Poliţia Rutieră

Ne înspăimântă, dar sunt con-secinţele nea-tenţiei la volan, a drumurilor rele, şi mai ales a vitezei, Dan Pasat, muncitor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite