Ciclişti accidentaţi în „Mica Buclă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Patru concurenţi la Turul României s-au izbit într-o maşină a poliţiei oprită pe traseu. Accidentul a avut loc pe ultimii doi kilometri ai cursei.  Oficialii Turului susţin că vina aparţine sportivilor. 

Ora 10.30

Circulaţia pe strada Cuza Vodă va fi blocată la ora 11.30 pentru plecarea Turului Ciclist al României din oraş. 25 de poliţişti de la Rutieră, 25 de la Poliţia Comunitară, 25 de jandarmi şi 70 de lucrători de la posturile comunale sunt dispuşi pe traseu până la limita cu judeţul Iaşi. ,,Toate cele 14 maşini ale Poliţiei Rutiere vor fi în stradă pentru degajarea traficului pe traseu până la obeliscul din Frumuşica. De acolo, cicliştii vor fi prleuaţi de colegii noştri din Iaşi. Sperăm că nu vor fi incidente" a spus col. Dumtru Zmău, şeful Poliţiei Rutiere Botoşani.

Cei aproape 100 de ciclişti vor pleca la ora 13.00 spre Bacău iar de aici spre Buzău şi Constanţa.  Cicliştii mai au de parcurs 500 de kilometri.

Ora 9.00

BMW-ul poliţiei, împlicat aseară în accident, s-a ales cu o portieră avariată după ce patru ciclişti s-au izbit în maşină,, Au înfundat puţin portiera. Pagubele sunt mici. Cred că ajung la 250 de lei, deci nu e o mare problemă" a spus col. Dumitru Zmău, şeful Polţiei Rutiere Botoşani. În schimb, echiapjul de pe maşină a fost testat cu apartul etilotest,, Ei nu au nicio vină. Au tras pe dreapta la cererea organiztorilor iar unul dintre biciclişti s-a dezechilibrat şi a intrat în portieră. Totuşi au fost testaţi poliţiştii iar rezultatul a fost negativ" a mai spus şeful de la Rutieră.

 Accidentul a avut loc la intrare la intersecţia străzilor Pacea cu George Enescu din municipiu. Cei patru sportivi aflaţi în al doilea pluton au făcut un viraj la dreapta pentru a ajunge în zona Capăt 1 când s-au izbit într-o maşină a Poliţiei Rutiere trasă pe dreapta.

image

 Printre cei patru sportivi accidentaţi , s-a aflat şi românul,  Zoltan Sipos, cel mai tânăr concurent din lotul naţional. Deşi a suferit contuzii, Sipos s-a ridicat şi a continuat cursa iar la final a primit îngrijiri medicale.

image

Alţii au căzut şi mai urât decât mine. Eu până acum pot să spun că am fost destul de norocos cu căzătura asta. Era o maşină de poliţie parcată. Era pe ultimii trei kilometri unde se rulează la maxim şi aveam vreo 60 de km/h. Sper că voi continua, să văd ce face genunchiu", Zoltan Sipos, component al lotului României.

image

În ,, Mica Buclă"  au fost răniţi  italianul Angelo Ciccone, ucraineanul Dmytro Zaiets şi turcul Guler Mustafa care a suferit o fractură de claviculă.  Cei patru sportivi au fost transporaţi la Spitalul Judeţean Botoşani unde au primit îngrijiri medicale.

image

Toţi sunt în afara oricărui pericol şi nu au necesitat internarea, susţin cadrele medicale de la Unitatea de Primire a Ugenţelor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite