Botoşani: Cercetaţi pentru că au deblocat singuri roţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cercetaţi pentru că au deblocat singuri roţile
Botoşani: Cercetaţi pentru că au deblocat singuri roţile

Peste 100 de botoşăneni au fost reclamaţi la Poliţie după ce au distrus dispozitivele firmei care le-a blocat autoturismele

Şoferii care s-au folosit de bonfaier şi ciocan riscă să plătească 2.500 de lei, în locul tarifului de deblocare de doar 60 de lei.

Peste 100 de persoane sunt cercetate pentru distrugerea dispozitivelor de blocare a roţilor care aparţin firmei Hi Speed Recovery. Reprezentanţii firmei spun că în ultimele trei-patru luni au depus 116 plângeri la poliţie pentru recuperarea prejudiciului. Aceştia spun că un dispozitiv costă 500 de lei şi că, de când operează la Botoşani au rămas fără 240 de astfel de mecanisme, majoritatea distruse de către şoferii cărora le-au fost blocate roţile.


Avem depuse 116 sesizări la poliţie pentru distrugere sau furt şi mai sunt alte circa 30 de sesizări pe care urmează să le depunem în zilele următoare. Pentru 60 de lei cât e tariful de deblocare aceste persoane vor plăti 2.500 de lei, cât costă contravaloarea dispozitivului, onorariul avocatului şi cheltuielile de judecată“, a precizat Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery. 


Plângerile, în curs
de cercetare


Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie spun că majoritatea acestor sesizări făcute de firma Hi Speed Recovery sunt în momentul de faţă în diferite stadii de cercetare. „Avem mai multe plângeri de distrugere înaintate de firma Hi Speed Recovery. Unele sunt în lucru la noi, iar altele la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani“, a menţionat Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.


Botoşănenii cred că distrugerea dispozitivelor este un semn de lipsă de civilizaţie. Pe de altă parte, alţii consideră că şoferii vandali s-au răzbunat astfel pe angajaţii firmei care ar fi comis abuzuri. „Sunt de acord ca fiecare să plătească dacă distruge dispozitivul, dar şi firma să scoată bani când maşinile sunt zgâriate“, ne-a spus Ioan Moldovan, inginer.
În cazul în care angajaţii firmei Hi Speed Recovery nu se prezintă în maxim jumătate de oră de la anunţare pentru a debloca roţile, aceştia pot fi reclamaţi la primărie.


Conform ultimei hotărâri de Consiliu Local privind organizarea circulaţiei rutiere în municipiu, nedeblocarea unui vehicul în termen de 30 de minute se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite