Botoşani: „Cerasela să nu se sperie, va fi bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: „Cerasela să nu se sperie, va fi bine“
Botoşani: „Cerasela să nu se sperie, va fi bine“

Daniel Mihail a fost supus, în martie, unui transplant pulmonar la Viena. Doctorii din România îi mai dădeau doar câteva luni de trăit, dar după operaţie tânărul a renăscut.

Un tânăr din Bucureşti, suferind de aceeaşi boală ca şi Cerasela Mihovici şi care a fost operat în străinătate, i-a împărtăşit din experienţa sa tinerei de 19 ani din Răuseni. Daniel Mihail are 23 de ani, este student în Capitală şi a renăscut practic în luna martie a acestui an.

 
De cum a aflat de cazul Ceraselei, a pus mâna pe telefon pentu a-i povesti cum a depăşit el boala – fibroza pulmonară idiopatică şi pentru a o sprijini moral. „Am găsit-o pe Internet pe Cerasela. Pentru că am fost şi eu în situaţia ei, am sunat-o să văd în ce stare e cu dosarul, cu banii, să văd cum se simte“, a declarat Daniel Mihail.

Bani de la minister
Tânărul a făcut un transplant pulmonar în luna martie, la aceeaşi clinică din Viena la care Cerasela este programată pentru consultaţie. Intervenţia chirurgicală a fost plătită cu bani de la Ministerul Sănătăţii. „În 2006 m-am îmbolnăvit. Am umblat prin spitale, iar medicii au spus că am tot felul de boli. O tomografie computerizată a arătat de ce anume sufeream“, a povestit Daniel.

I-a redat optimismul
Tânărul a stat un an şi jumătate conectat la aparatul cu oxigen şi doar o minune îl mai putea salva. „Doctorii din România nu prea voiau să mă externeze pentru că le era teamă că nu mai rezist. În martie am fost operat la Viena. Au trecut şapte luni de atunci şi m-am recuperat foarte repede“, a completat tânărul. În ultimele cinci zile, Daniel a sunat-o de trei ori pe Cerasela pentru a vedea cum se simte şi pentru a o încuraja.

Cuvintele unui tânăr care a trăit aceeaşi suferinţă i-au fost suficiente Ceraselei, care şi-a recăpătat zâmbetul. „Am vorbit cu el şi mi-a spus că a fost operat la aceeaşi clinică în martie şi că acum e bine şi merge cu bicicleta şi rolele. Am mai multă speranţă acum“, a spus Cerasela.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite