Botoşani: Cerasela a fost programată pentru consultaţie la o clinică din Viena (CAMPANIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşăneanca de 19 ani care suferă de pneumotorax urmează să fie văzută pe 17 noiembrie de o echipă de medici austrieci.   

Pentru tânăra de 19 ani din Răuseni, care are nevoie urgent de un transplant pulmonar, urmează două săptămâni critice. Membrii Asociaţiei „Salvează vieţi“ au reuşit să o programeze pe Cerasela, pentru data de 17 noiembrie, la o consultaţie într-o clinică din Viena. Verdictul medicilor austrieci ar fi esenţial în stabilirea paşilor de urmat până la intervenţia chirurgicală. Ca să poată onora programarea, Cerasela are, însă, nevoie de 3.400 de euro.

Dosarul Ceraselei pleacă la Ministerul Sănătăţii

Din păcate, familia Mihovici se loveşte din nou de lipsa banilor şi nu îşi permite să plătească cheltuielile presupuse de consultaţie. „Noi încercăm să strângem bani pentru ea, ca să o vadă măcar cei de la clinica din Viena, unde costurile sunt mai mici. Am găsit cazare printr-un voluntar român, care s-a oferit să o primească la el sau chiar să îi plătească şederea dacă nu se va putea în casa lui. Tot el ne va ajuta şi cu translator“, a spus Oana Gheorghiu, reprezentantul Asociaţiei „Salvează vieţi“.

Pe de altă parte, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani vor trimite în cursul zilei de mâine dosarul Ceraselei la Ministerul Sănătăţii. Medicii botoşăneni cer bani atât pentru consultaţie, cât şi pentru operaţia de transplant pulmonar.

Poate fi transportată doar cu ambulanţa

„M-au sunat de la Asociaţia «Salvează vieţi» şi mi-au spus că au programat-o pe Cerasela pentru o consultaţie la o clinică din Viena. Am vorbit cu doctorul ei de la Iaşi şi mi-a dat acceptul să fie transportată în străinătate“, a declarat Alexandrina Mihovici, mama tinerei diagnosticate cu fibroză pulmonară idiopatică şi pneumotorax.

Cerasela poate călători până în Austria doar cu ambulanţa şi doar conectată în permanenţă la tubul de oxigen. Tinerei i s-a promis că va primi un aparat pentru pomparea aerului din partea Fundaţiei „Daniel Murariu“ Bucureşti. „Încercăm să obţinem ajutor de la SMURD pentru transportul Ceraselei. Sperăm să ne putem baza pe sprijinul lor“, a mai spus Oana Gheorghiu.

Puteţi dona bani pentru Cerasela

Cei care doresc să o sprijine financiar pe tânăra de 19 ani pot depune bani în conturile BCR - RO 84 RNCB 0047 1090 8551 0001 sau RO 30 RNCB 0047 1090 8551 0003 (lei) şi RO 03 RNCB 0047 1090 8551 0004 (euro) pe numele Alexandrina Mihovici. Cerasela are nevoie de un transplat pulmonar în străinătate, intervenţie chirurgicală care costă 120.000 de euro. Primul pas pentru salvarea botoşănencei este consultaţia de la clinica vieneză.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite