Centrul oraşului, reabilitat cu banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările vor fi plătite cu 16 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene nerambursabile.

Până în 2012, Botoşaniul va deveni un imens şantier. Şefii oraşului au câştigat o finanţare europeană importantă pentru mai multe lucrări edilitare. Astfel, vor fi modernizate străzile din centrul oraşului şi va fi construită, în faţa halei de carne, o parcare subterană cu o capacitate de 150 de locuri. Vor mai fi reabilitate trotuarele şi parcurile din zonă, iar în intersecţiile importante vor fi amplasate zeci de camere video pentru monitorizarea traficului rutier. Nu în ultimul rând, va fi construit un centru de zi pentru cazurile sociale.

Lucrările încep în iulie
Proiectele aprobate ieri fac parte din planul integrat de dezvoltare pentru modernizarea localităţilor urbane cu peste 100.000 de locuitori. Şefii din Primărie spun că se vor apuca de treabă cât de curând. „Cel târziu în iunie vrem să organizăm licitaţiile. Partea de proiectare este finalizată şi dacă nu contestă nimeni licitaţiile, lucrările pot începe în această vară, în iulie“, a spus primarul Cătălin Flutur. Pentru a se încadra în termenul de execuţie, care este destul de scurt, municipalitatea vrea să demareze toate lucrările în acelaşi timp, ceea ce va face ca întreg oraşul să se transforme în şantier.


După Piatra Neamţ, municipiul Botoşani este al doilea oraş din regiune ca fonduri europene atrase. Până acum, au mai fost accesaţi 6 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul „Sfantul Gheorghe“, precum şi 10 milioane de euro pentru reabilitarea zonei de centură a oraşului. Pe de altă parte, edilii au mai atras, prin programul Ispa, 15,5 milioane de euro pentru înlocuierea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi 17,5 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement Cornişa.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite