Centrul Vechi al Botoşaniului refăcut cu materiale de la firma familiei Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte din materialele folosite pentru renovarea Centrului Istoric al Botoşaniului provin de la firma familiei ministrului Adrian Videanu.

Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că nu au nicio implicare în alegerea furnizorului de materiale, aceasta fiind responsabilitatea constructorului. Condacia, executantul lucrării din Centrul Vechi, a confirmat faptul că pavelele de granit ce vor fi montate la Botoşani aparţin firmei Titan Mar, societatea familiei Videanu dar că în niciun caz preţul materialului nu este de trei ori mai mare decât cel al pieţei aşa cum a declarat Ludovic Orban într-o apariţie televizată.

„A fost o selecţie de oferte. Din cele trei oferte prezentate, cea a firmei Titan Mar, societate care a avut materialele de cea mai bună calitate la cel mai bun preţ. În niciun caz nu s-au achiziţionat materiale la preţuri de trei ori mai mari aşa cum s-a declarat pe la nivel central", a spus executantul lucrării - Gheorghe Coloianu, directorul societăţii Condacia.

În primă fază proiectul prevedea pavelarea Centrului Vechi cu piatră însă Ministerul Culturii a decis schimbarea pavelelor cu cele din granit. Valoarea totală a granitului livrat la Botoşani este de 2,5 milioane lei, firma urmând să încaseze banii după montarea pavelelor. Lucrările în Centrul Vechi ar trebui finalizate în luna septembrie a anului în curs.

 „Nu ne interesează de unde provin materialele. Pe noi ne interesează calitatea şi să se păstreze preţurile de acum trei ani", a spus Cătălin Alexa, viceprimar de Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite