Botoşani: Centrul oraşului, mai liber după blocarea maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Centrul oraşului, mai liber după blocarea maşinilor
Botoşani: Centrul oraşului, mai liber după blocarea maşinilor

Botoşănenii circulă ceva mai bine, dar se plâng în continuare de lipsa parcărilor

Reprezentanţii Primăriei spun că până la sfârşitul lunii vor interzice ridicarea maşinilor lăsate neregulamentar pe timpul nopţii.

 După jumătate de an de când şoferii care parchează neregulamentar se trezesc cu roţile blocate şi autovehiculele ridicate, circulaţia pe arterele principale ale oraşului s-a îmbunătăţit. Asta deoarece botoşănenii vânează mai mult decât în trecut locurile de parcare dintre blocuri şi lasă străzile centrale mai libere. Şoferii se plâng de faptul că problema de fond a rămas nerezolvată şi că în loc de parcări noi au primit doar promisiuni.

 
„În unele zone sunt prea puţine locuri de parcare şi ar trebui găsite soluţii. Mai întâi trebuiau să facă locuri de parcare şi apoi să introducă regulamentul. Sunt de acord cu ridicarea maşinilor pentru că era aproape imposibil să circuli pe unele străzi”, a afirmat Ionuţ Rus, vânzător.


Mulţi şoferi s-au resemnat


Dacă în primele două luni a existat un val de reclamaţii, între timp botoşănenii s-au obişnuit cu regulamentul şi evită să-şi mai parcheze automobilele în locurile unde sunt montate indicatoare care interzic oprirea. „Pe strada Armoniei, unde se parca pe ambele sensuri, acum nu mai este nicio maşină. După ce au fost montate indicatoarele, imediat au dispărut toate maşinile fără a fi nevoiţi să intervenim. Dar mai există multe zone unde nu se respectă regulamentul”, a spus Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery.


Nu se vor mai ridica maşini noaptea


În şedinţa de Consiliu Local din luna iunie regulamentul de blocare a roţilor va fi modificat, astfel încât botoşănenii să-şi poată lăsa maşina în zonele unde locuiesc fără a se feri de angajaţii Hi Speed Recovery. „Din punctul nostru de vedere regulamentul şi-a atins scopul.

Se poate circula normal pe străzile municipiului, nu se mai parchează pe trotuare sau spaţii verzi şi nu mai avem autobuze şi camioane parcate aiurea pe străzi. Au fost persoane nemulţumite, dar între timp botoşănenii au înţeles că este util un astfel de regulament“, a explicat Florin Ghiorghiţă, viceprimarul Botoşaniului.
Şefii administraţiei s-au bucurat să constate că şi numărul nemulţumiţilor s-a redus simţitor. „Dacă la început aveam la Primărie trei-patru reclamaţii pe zi acum am avut una în două săptămâni”, a adăugat viceprimarul.

VIP-uri în capcană

Oamenii de afaceri, politicienii şi directorii de instituţii au simţit pe propria piele efectele regulamentului pentru maşinile parcate ilegal. Printre aceştia se numără soţia primarului Cătălin Flutur, consilierii locali Lucel Butnariuc şi Ovidiu Luca, Victor Ivănescu şi directorul Eltrans SA, Florinel Gornea.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite