Botoşani: Carne de cal ascunsă în pasta de mici din Piaţa Centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Carne de cal ascunsă în pasta de mici din Piaţa Centrală
Botoşani: Carne de cal ascunsă în pasta de mici din Piaţa Centrală

Două magazine din principala piaţă a Botoşaniului au fost închise definitiv acum două zile

Inspectorii sanitar-veterinari desfăşoară o anchetă amănunţită pentru a stabili unde a mai fost livrată marfa.

Două carmangerii care funcţionau în Piaţa Centrală din Botoşani vindeau pastă de mici care conţinea carene de cal. Descoperirea a fost făcută în urma analizelor de laborator, iar cele două unităţi comerciale au fost închise definitiv în
urmă cu două zile.

 
Unităţile au fost verificate acum o săptămână, când au fost prelevate probe. Analizele au confirmat că produsul conţinea carne de cal, aşa că le-a fost ridicată defintiv autorizaţia de funcţionare“, a declarat Dora Vasiliu,
director Direcţia Sanitar-Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Botoşani (DSVSA).


Administratorii pun totul pe seama unei conspiraţii


Inspectorii sanitar-veterinari au început ieri un control la societatea Agrocarn Company SRL din muncipiul Botoşani, acuzată că a livrat produse cu carne de cal firmei sucevene Fadim Com SRL din oraşul Siret. Probele prelevate vor fi supuse unei analize de laborator.


Administratorii firmei susţin că este o răzbunare pusă la cale de către comercianţii suceveni ale căror afaceri sunt afectate de livrările făcute de firmele botoşănene. „Este criză şi caută să rămână pe piaţă cu orice mijloace. Nu am livrat carne de cal la vreun magazin. Este o greşeală şi aştept rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Cristian Achiţei, administratorul SC Agrocarn Company SRL Botoşani.


Inspectorii suceveni, reclamaţi superiorilor


Analizele de laborator au confirmat încă de pe 14 septembrie că pasta de mici livrată de firma botoşăneană la Siret conţinea şi carne de cal. Cu toate acestea, inspectorii sanitar-veterinari nu şi-au sesizat colegii de la Botoşani cu privire la faptul că una dintre cele mai mari firme din judeţ vinde carne de cabalină. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare Botoşani a aflat abia marţi dimineaţă de la reporterii „Adevărul“ despre acest subiect.


Analizele le au de pe 14 septembrie, dar nu ne-au sesizat, deşi este vorba despre o firmă din Botoşani. Aşa ar fi fost normal. Este vorba despre siguranţa populaţiei care cumpără şi consumă aceste alimente“, a declarat Dora Vasiliu, director DSVSA Botoşani, care se gândeşte să îşi reclame colegii suceveni superiorilor de la Bucureşti.


Produse livrate în toată Moldova


Firma acuzată că a scos la vânzare produse care conţin carne de cal  livrează marfă în aproape 700 de magazine din Moldova. Carnea este cumpărată de la diverse abatoare din ţară şi este prelucrată în fabrica de mezeluri de pe strada Pod de Piatra din municipiul Botoşani.


Mai mult, aproape 300 de magazine din Botoşani sunt aprovizionate săptămânal de această firmă. Societatea ar putea fi închisă dacă se va stabili căvinde carne de cal.


Anchetă la toate magazinele de carne din judeţ


Trei echipe ale DSVSA Botoşani au început verificarea tuturor magazinelor care comercializează carne tocată şi pastă de mici în municipiul Botoşani.  Controlul va fi extins săptămâna aceasta şi la celelalte unităţi din judeţ , în special cele care au contract cu Agrocarn Company Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite