Cel mai bun loc de scăldat pentru botoşăneni este Siretul Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată, botoşănenii nu au un loc unde se pot scălda pe timpul verii, dar primăria dă asigurări că „suferinţa" nu va mai dura mult.

Cel mai mare spaţiu de agrement din ţară, Aqua Parcul de la ieşire din Botoşani spre Suceava, în zona Cornişa, se va întinde pe 48 de hectare de teren. Costurile sunt estimate la 20 de milioane de euro.

Jumătate din sumă este alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar jumătate va fi suportată de Primărie. Va include: piscina acoperită (2.122 mp), bazin olimpic (1.345 mp), bazin pentru copii (95 mp), 4 tobogane cu apă, bazine aterizare tobogane, o plajă (5.900 mp), un gheizer subacvatic, un iaz artificial (2.750 mp), un râu ( 287 m lungime), bazin de înot contracurent, bazin de hidromasaj, două zone de hidromasaj si hidroterapie, saună turcească, saună finlandeză, saună cu sare şi biosaună,  Apa calda din piscine va fi încălzită cu ajutorul panourilor solare.


image

Până când acest vis îndepărtat va prinde contur, botoşănenii iau cu împrumut zile de distracţie de la vecinii suceveni. Duminică de duminică, cei care au la îndemână o maşină încarcă grătare, lăzi frigorifice cu de toate şi malul Siretului devine o minune pentru botoşăneni.

Cei mai puţin norocoşi, ce nu îşi permit scurta deplasare, mizează pe o baie răcoroasă...chiar în lacul din parcul Mihai Eminescu, printre bărcile care sunt luate cu asalt în perioada caniculei.

Printre preferinţele botoşănenilor se numără şi piscinele private, cele mai căutate fiind cea de la Hotel Maria şi cea de la Pensiunea Katleen.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite