Ce pot face botoşănenii în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denzel Washington în filmul „Cartea lui Eli“
Denzel Washington în filmul „Cartea lui Eli“

Cinefilii pot viziona în acest weekend, la Cinematograful Unirea, filmul de acţiune „Cartea lui Eli“, cu Denzel Washington în rolul principal.

Actorul de culoare îl interpretează pe Eli, un luptător care nu doreşte decât pace. În viitorul nu foarte îndepărtat, la vreo 30 de ani după un război catastrofal, un om străbate singur întinderile pustii unde fusese altădată America. Oraşe pustiite, şosele distruse, pământ pârjolit, tot ce-l înconjoară arată catastrofa care se petrecuse. Eli face tot ceea ce e nevoit să facă pentru a supravieţui şi pentru a continua pe drumul său.

Grătare în aer liber
Botoşănenii dornici să meargă la un grătar au mai multe posibilităţi în apropierea municipiului. Cel mai frecventat loc rămâne platoul de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, unde în fiecare weekend zeci sau chiar sute de botoşăneni merg la grătare. Alţi botoşăneni preferă zona Baisa, la circa şase kilometri de municipiu, unde au posibilitatea de a practica şi sporturi în aer liber. De asemenea, o altă locaţie preferată de botoşăneni rămâne lacul lui Eminescu de la Ipoteşti, zona fiind frecventată la sfârşit de săptămână, atât de turişti, cât şi de cei care vor mici şi friptură la grătar.

Paintball: un nou mod de distracţie  
Pasionaţii de paintball au ocazia să-şi demonstreze aptitudinile în poligonul amenajat la opt kilometri de municipiul Botoşani, în pădurea Baisa. Jucătorii au la dispoziţie mai multe scenarii, de la capturarea unei tabere, găsirea unui obiect până la recuperarea unui prizoneri. Indiferent de scenariul ales de jucători, excesul de adrenalină îi face pe jucători să uite şi de usturimea provocată de bilele cu vopsea, folosite pe post de muniţie. Preţul unei partide variază între 15 şi 80 de lei, iar pachetul cuprinde armele, masca, costumul de camuflaj şi asistenţa tehnică. 

Expoziţie cu vânzare  
Diseară, de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor se pot cumpăra vase de lut, costume ţărăneşti, covoare şi ţesături tradiţionale, dar şi împletituri din nuiele, icoane, produse prelucrate din lemn sau măşti.

Sport la Sala Polivalentă
Botoşănenii care vor să facă mişcare în weekend pot să meargă la Sala Polivalentă. Aici se joacă fotbal, baschet, volei, handbal, tenis de masă sau fitness. Tariful la sporturile cu mingea este 120 de lei pe oră.

Karaoke la Up Cafe
Cei care doresc să-şi demonstreze calităţile vocale, o pot face în fiecare seară din weekend, cu începere de la ora 20.00, la Up Cafe. Aici sunt pregătite sute de cântece din repertoriul naţional şi internaţional.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite