Caz inedit: Tânăr acuzat de mărturie mincinoasă propus pentru arestare preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul este acuzat că în calitate de martor  a minţit instanţa care judecată
Tânărul este acuzat că în calitate de martor a minţit instanţa care judecată

Un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, care a fost martorul unui viol, a fost reţinut şi urmează să fie propus pentru arestare preventivă după ce a minţit organele de anchetă. Cazul este fără precedent în justiţia botoşăneană.

Ieri, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani  a lui Robert Roman, un tânăr de  20 ani, din municipiul Dorohoi, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă. Tânărul riscă să fie condamnat cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru că a minţit instanţa în timpul judecătii unui proces de viol.

Potrivit Poliţiei, acesta a fost audiat în calitate de martor într-o  cauză privind pe inculpatul I. Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol. "La un termen de judecată  martorul a făcut afirmaţii neconforme cu realitatea şi în totală contradicţie cu aspectele declarate în cursul urmăririi penale, deşi, în instanţă, după depunerea jurământului, i s-a făcut cunoscut obiectul cauzei, faptele şi împrejurările pentru dovedirea cărora a fost propus martor şi i s-a pus în vedere că, dacă nu va spune adevărul, săvârşeşte infracţiunea de mărturie mincinoasă." Se arată într-un comunicat al IJP Botoşani.         

Magistraţii botoşăneni spun însă că este pentru prima dată când un martor este reţinut şi propus pentru arestare preventivă pentru mărturie mincinoasă.

"Eu nu-mi amintesc să mai fi avut un astfel de caz. Din câte ştiu nu a fost numeni trimis în judecată la Botoşani pentru aşa ceva. Se poate însă vorbi de pericol social pentru că prin mărturia mincinoasă poate să pericliteze cercetarea penală sau judecarea procesului. Pe de altă parte inclupatul poate să revină asupra declaraţiilor considerate mincinoase şi atunci se schimbă problema.  ", a spus Aurel Simion, purtătorul de cuvânt al Parchetului d epe lângă Tribunalul Botoşani.-

Astăzi, Robert Roman va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite