Botoşani: Căutările Denisei au fost amânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Căutările Denisei au fost amânate
Botoşani: Căutările Denisei au fost amânate

Ploaia de azi-dimineaţă i-a încurcat pe câinii aduşi să găsească trupul fetiţei din Cordăreni

Cei şase ciobăneşti trebuiau să înceapă căutările dimineaţă. Poliţiştii au anunţat însă că acest lucru se va întâmpla după oprirea ploii.

Şase ciobăneşti germani au ajuns aseară la Botoşani direct de la Centrul Chinologic din Sibiu, care aparţine  Ministerului Administraţiei şi Internelor. Animalele sunt specializate în identificarea cadavrelor. „Ziua vor peria zona, iar seara vor fi aduşi la baza din Botoşani pentru că au nevoie de tratamente speciale şi de o alimentaţie corespunzătoare. Misiunea lor este grea pentru că vor efectua căutări pe o rază de peste 10 kilometri“, a declarat comisarul-şef  Dragoş Holca, adjunctul şefului Poliţiei Botoşani. 

Ciobăneştii germani vor verifica toată localitatea Cordăreni, dealurile din zonă, cimitirul din sat şi, mai ales, gospodăria familiei Suru. Căutările au început în această dimineaţă, când au fost răscolite curtea din care a dispărut fetiţa în urmă cu 12 zile, dar şi cimtirul din localitate.

,,Câinii vor rămâne în localitate până când vom da de copil“, a declarat comisar-şef Viorel Şerbănoiu, şeful Poliţiei Botoşani .

12 persoane testate cu poligraful

Tot astăzi, Alina Suru, principalul suspect în cazul dispariţiei Denisei, va fi condusă pe ultimul drum. Rudele au cerut ajutorul primăriei ca să o poată înmormânta. „Sunt săraci şi-i vom ajuta“, a declarat Constatin Muraru, viceprimarul din Cordăreni. De la dispariţia Denisei Suru, 12 persoane au fost testate la Bacău, cu detectorul de minciuni. Mama fetiţei, bunicii, mătuşile, vecinii, apropiaţi ai familiei, dar şi cinci iubiţi ai Alinei Suru au fost duşi la poligraf.

Psihologii şi criminaliştii analizează astăzi rezultatul testărilor cu poligraful. Anchetatorii susţin că au indicii care pot ajuta la soluţionarea cazului, dar nu cred că fetiţa mai este în viaţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite