Botoşani : Carantină de la antrax!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani : Carantină de la antrax!
Botoşani : Carantină de la antrax!

Carantina a fost instaurată în localitatea Nichiteni după ce s-a stabilit că o vacă a murit de antrax. 18 persoane printre care şi stăpînul animalului se află sub supravegherea medicilor. La abatorul unde a ajuns animalul nu se mai fac sacrificări cel puţin o săptămînă.

Bovina a murit de Sfînta Marie în gospodăria lui Cătălin Ghiorghiţă din localitatea Nichiteni-Coţuşca. Suspciunilor veterinarilor au fost confirmate aseară cînd analizele de laboratorul au confirmat antraxul.

Tot aseară, veterinarii au instaurat carantina în localitatea Nichiteni. Nu este interzisă ieşireaşi intrarea populaţiei în sat numai că animalele nu au voie să circule şi să pască în zona infestată.,,

„Avem în zonă echipaje de poliţie care monitorizează transportul animalelor,  atât vii cât şi în carcasă. Deocamdată situaţia este sub control”, a declarat Viorel Şerbănoiu,şeful Inspectoratului Judţean de Poliţie.

18 persoane sunt acum monitorizate de medici. Este vorba despre stăpînul animalului bolnav, persoanele care l-au ajutat să sacrifice bovina dar şi 10 angajaţi ai abatorului Răchiţi unde a fost transportat animalul.,

, ,Nu există pericol de contaminare a populaţiei,, a declarat dr. Ecaterina Chihaia, epidemiolog şef Sanipid.

Carantina se va menţine cel puţin 14 zile. Pînă la finalizarea anchetei epidemiologice la abatorul Răchiţi nu se mai fac sacrificări.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite