Captură record de ţigări de contrabandă. Poliţia a confiscat 11.000 de pachete şi un autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigările au fost descoperite de Poliţia Rurală din comuna Stăuceni în timpul unui control de rutină a traficului rutier. Într-o maşină înmatriculată în Germania au fost găsite 11.260 pachete de ţigări de contrabandă. Şoferul a  abandonat autoturismul şi a încercat să fugă.

Transportul  ilegal de ţigări de contrabandă, în valoare de78.820  lei, a fost  depistat astăzi în trafic de către  poliţiştii din comuna Stăuceni. Ţigările erau într-un autoturism  Volkswagen, fabricat în 1989, care era înmatriculat în Germania. Iniţial poliţiştii au vrut să verifice actele maşinii însă au descoperit că autoturismul, condus de Mihai Moise (26 ani) din Ştefăneşti,  era plin cu ţigări.

La vederea echipajelor de poliţie, şoferul a abandonat autoturismul şi a rupt-o la fugă, însă a fost reţinut la scurt timp, la intrarea în localitatea Victoria. Mihai Moise a fost reţinut pentru 24 de ore în vederea arestării preventive.

"În cauză cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, care au întocmit acte premergătoare faţă de conducătorul auto, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 de ţigarete, evaziune fiscală şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar autoturismul indisponibilizat la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat, depăşeşte 99.000 lei.

Mihai Moise urmează ca miercuri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani cu propunere de arestare preventivă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite