VIDEO: Cântăreaţa de muzică populară Viorica Ciotoi a fost găsită moartă şi dezbrăcată în casa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul a fost găsit în garsoniera sa din Cătămărăşti Deal de către soţul solistei care a sunat imediat la 112. Criminaliştii au deschis o anchetă şi au dispus efectuarea necropsiei.

Ora 16.30

Viorica Ciotoi era nora cunoscutului lăutar botoşănean Marinică Ciotoi, stabilit  în SUA în urmă cu 15 ani. Socrul său a făcut parte din ansamblurile „Rapsozii Botoşanilor" şi „Datina" şi este un acordeonist de excepţie.  

Ora 15.40

Viorica Ciotoi va fi înmormântată miercuri în cimitirul din satul Roşiori, comuna Răchiţi, acolo unde trăiesc părinţii solistei. Sicriul cu corpul neînsufleţit este depus la biserica din sat, iar înmormântarea va avea loc mâine  în jurul prânzului.

Ora 14.50

Alţi vecini susţin că interpreta se plângea în ultima vreme că nu poate să respire când depune efort. „ Zilele trecute m-am întâlnit cu ea pe scări şi gâfâia foarte tare. S-a oprit şi mi-a spus că nu are aer şi se sufocă la efort. Poate că suferea de inimă şi nu se trata. Cine ştie? Ea mai şi bea pe la nunţile unde mergea şi poate nici nu avea voie", a spus  Mărioara Damachi. Nimeni nu-şi explică însă de ce cântăreaţa era dezbrăcată în momentul când a fost găsită moartă de soţul ei.

Ora 14.40

Viorica Ciotoi trăia la limita sărăcia de trei ani, spun apropiaţii. Declinul artististei a început imediat după naşterea copiilor. Nu mai era solicitată la petreceri sau la televiziuni locale iar banii erau din ce în ce mai puţini. Cântăreaţa trăia pe datorie în ultima perioadă. Inclusiv medicamente pentru cei doi copii le lua pe „caiet" de la farmacia de la parterul blocului „ Într-o zi a venit Marius, soţul ei, cu un leu în mână şi mi-a cerut paracetamol şi aspirine pentru că micuţii erau răciţi. Le dădeam pe datorie de mila copiilor", a spus Cristina Dron, farmacistă.

 Ora 14.30

Scandal şi ţipete au auzit vecinii din garsoniera artistei cu o seară înainte de tragedie. Soţul cîntăreţei, lăutar cu state vechi, căzuse în patima băuturii de câteva luni de când nu mai era chemat la petreceri.  Oamenii nu au alertat poliţiştii pentru că erau déjà obişnuiţi cu scandalurile din familia Ciotoi. " MI-era milă de cei doi copii care nu au nicio vină", a spus Adriana P., una dintre locatarele blocului de garsioniere unde locuia Viorica Ciotoi.

 Ora 13.00 

Legiştii încă nu au putut stabili cauza decesului. Ei au prelevat ieri probe pe care le-au trimis pentru analiză la laborator. „Rezultatele le vom avea abia peste o lună pentru că se fac şi analize de toxicologie şi durează",  a spus medicul legist Vasile Isăilă.

Vezi video

Viorica Ciotoi avea 41 de ani, era căsătorită şi mamă a doi copii minori. Interpreta a fost găsită  moartă în locuinţa sa  duminică în jurul orei 17.00 de către de soţul ei, Marius. În garsoniera în care locuia erau şi cei doi copii ai săi, de doi şi respectiv patru ani.  Cadavrul cântăreţei a fost  găsit într-o poziţie suspectă. Viorica Ciotoi era dezbrăcată ,căzută în genunchi , cu trupul lăsat pe spate.  Cu toate acestea criminaliştii susţin că nu au găsit urme de violenţă sau alte indicii care să ducă la suspiciuni privind comiterea unei de crime.

" Cazul este cercetat ca moarte suspectă. Noi am fost anunţaţi la ora 17.18 de către soţul ei, prin 112. Din primele cercetări nu a reieşit că ar fi vorba de comiterea vreunei infracţiuni. S-a dispus efectuarea necropsiei şi a unor analize toxicologice şi aşteptăm rezultatele. Sunt anumite aspect intime din viaţa familiei care nu le putem comenta pentru că nu ţin de ancheta noastră", a declarat Daniela Daria, purtătorul de cuvânt al IJP Botoşani.

Lăutarii cu care Viorica Ciotoi cânta nu îşi pot explica moartea fulgerătoare a solistei. "Nu ştiu ce să zic. Cântam cu ea la nunţi, dar nu s-a plans niciodată că ar suferi de vreo boală. Este trist că s-a stins pentru că au rămas în urmă doi copii mici, de doi şi patru ani şi un soţ care o iubea. Mai consuma alcool pe la petreceri, dar nu exagera niciodată cu băutura", a spus Laurenţiu Lascarache, unul dintre colegii din formaţia cu care cânta.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite