Botoşani: Canicula a făcut primele victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Canicula a făcut primele victime
Botoşani: Canicula a făcut primele victime

Un bărbat a murit din cauza căldurii. Alte zeci de persoane nu au făcut faţă caniculei şi au căzut în stradă. Ambulanţele au lucrat la foc continuu.

Codul galben a intrat în vigoare la ora 14.00 când temperaturile au atins 33 de grade. Autorităţile locale au sesizat populaţia cu privire la riscurile expunerii la soare mai ales la orele amiezii. Cu toate acestea, botoşănenii au ignorat pericolul şi s-au aventurat pe străzi.

Un bărbat de 69 de ani din cartierul Cişmea a murit din cauza căldurii. Acesta suferea de afecţiuni cardiace iar temepraturile ridicate şi tratamentul neadimnistrat la timp l-au ucis. Soţia s-a l-a găsit căzut în baie şi a sunat la ambulanţă. "Suferea de fibliaţie atrială cronică şi insuficienţă cardiacă. Se pare că era şi consumator de băuturi alcoolice şi nu-şi respecta tratamentul, ceea ce din păcate, combinat cu temperaturile crescute, a dus la un stop cardiac. Este extrem de important ca în această perioadă toţi bolnavii să-şi respecte tratamentul şi să evite pe cât posibil expunerea la soare şi căldură", a precizat medicul Cristian Simionescu, medic în cadrul SJA Botoşani. 

Peste 30 de persoane nu au făcut faţă caniculei. Marea majoritate a apelanţilor la serviciul de urgenţă 112 pur şi simplu au căzut în stradă pentru că nu s-au alimentat corespunzător sau nu şi-au luat tratamentul pentru afecţiunile cardiace la timp. Numai echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă au fost solicitate să acorde primul ajutor unui număr de 10 persoane căzute în stradă.

Mai multe, citiţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite