Cămin de bătrâni cu duş la cameră şi poliţişti la spital în oraşul Săveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Săveni este în plină construcţie un nou cămin de bătrâni. Primăria a accesat fonduri de 11,53 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional şi a realizat deja aproximativ 60% din noua Unitatea de Asistenţă Medico-Socială.

Practic se ridică o nouă clădire în curtea spitalului orăşenesc în care vor fi amenajate saloane cu două-trei paturi, fiecare dintre acestea urmând să aibă baie cu duş şi apă caldă. Aceasta şi pentru că imobilul va fi deservit de o centrală pe lemne, după ce iniţial s-a luat în calcul achiziţionarea alteia pe gaz, la care s-a renunţat însă din pricina creşterii preţului la combustibil. De noul centru vor beneficia 45 de bătrâni. „O să fie nişte condiţii decente de trai. Eu vreau ca până în iarnă să mutăm bătrânii în noua locaţie", a declarat primarul Relu Tîrzioru. Pentru a pune în practică investiţia administraţia locală a trebuit să acceseze un împrumut bancar deoarece în cadrul POR întâi se efectuează lucrările şi abia apoi se trimit situaţiile de lucrări spre decontare.

Poliţia se mută la azil

Instituţia a avut astfel nevoie de fonduri pentru a plăti constructorul, etapizat recuperându-şi banii de la POR. Clădirea ce va fi eliberată va fi pusă la dispoziţia unor instituţii. Prima vizată este secţia orăşenească de poliţie, care acum funcţionează într-un spaţiu neadecvat. „Este o idee pe care am discutat-o deja cu dl.Şerbănoiu (inspectorul şef IPJ Botoşani - n.r.) şi s-a arătat încântat", a mai spus primarul de Săveni. Primăria Săveni investeşte şi în spitalul din localitate, unde a primit sponsorizări de peste 100.000 de euro de la Gerald Schweighofer, un cetăţean austriac.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite