Botoşani: Cămin pentru orfani reparat de 12 voluntari americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Cămin pentru orfani reparat de 12 voluntari americani
Botoşani: Cămin pentru orfani reparat de 12 voluntari americani

Oamenii au venit la Botoşani pentru a reabilita o casă în care trăiesc 14 copii fără părinţi

Centrul de ajutor a fost înfiinţat de Debra Murphy, o femeie din Statele Unite impresionată de suferinţa micilor orfani.

Căminul Deb’s House, deschis acum nouă ani în apropierea Spitalului de Copii Botoşani, s-a degradat în lipsa sprijinului financiar al autorităţilor locale. În centrul de ajutor trăiesc şi sunt îngrijiţi 14 orfani botoşăneni. Din cauza condiţiilor tot mai proaste în care se prezintă clădirea, 12 voluntari americani au ajuns zilele trecute la Botoşani pentru a o reabilita.

Nici bine nu au ajuns în oraş că voluntarii s-au şi apucat de văruit şi de spălat geamurile. Recondiţionarea mobilierului şi igienizarea camerelor sunt următoarele obiective pe care americanii şi le-au propus până la sfârşitul săptămânii. „Am avut foarte multe discuţii cu reprezentanţii fundaţiei care asigura funcţionarea casei de copii şi singura soluţie a fost să preluăm noi răspunderea pentru administrarea acesteia. Nu va fi uşor, mai ales că este şi o perioadă mai dificilă, însă am venit aici să ne apucăm de treabă cu mâinile noastre şi cred că va fi bine“, a spus Elizabeth Alex, reprezentanta celor 12 americani, care dau asigurări că lucrările vor fi gata până la sfârşitul săptămânii. Bazele centrului de ajutor au fost puse de către Debra Murphy, o americancă venită la Botoşani în cadrul unei misiuni umanitare.

Femeia a fost impresionată de povestea copiilor fără părinţi şi a cerut sprijinul Asociaţiei „Special Addition“ pentru a le oferi orfanilor un acoperiş deasupra capului.

În lipsa unui sprijin din partea autorităţilor locale, căminul s-a degradat în ultimii ani. Soarta celor 14 orfani a devenit o prioritate pentru americani, care spun că vor face tot posibilul pentru a le aduce alinare şi bucurie. Ca să nu aibă grija zilei de mâine şi să-şi poată continua studiile, voluntarii vor să organizeze o campanie de strângere de fonduri în SUA.

Banii vor acoperi cheltuielile privind chiria, întreţinerea şi hrana orfanilor pentru următorii ani. Mai exact, voluntarii americani vor achiziţiona produse tradiţionale româneşti şi icoane lucrate de artiştii din zonă, pe care le vor scoate la licitaţie. Fondurile strânse vor ajunge la Botoşani până la sfârşitul anului.

Sute de copii trataţi gratuit
În ultimii opt ani, medici voluntari ai Asociaţiei „Medical Mission“ au venit la Botoşani, unde au efectuat operaţii chirurgicale gratuite, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Anual, peste 400 de persoane au beneficiat de intervenţii chirurgicale plastice şi reparatorii.

Aceşti copii aveau nevoie de un loc în care să se joace. Le-am cumpărat un balansoar şi acum îl montez, Mark, voluntar SUA.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite