Căldura în Botoșani, mai ieftină decât în alte 41 de orașe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 180 de lei pe gigacalorie, botoșănenii plătesc mai puțin decât beneficiarii sistemelor centralizate din Galați, Vrancea, Iași, Suceava și Onești. Moldovenii care plătesc mai puțin decât la Botoșani sunt băcăuanii și nemțenii.

 În 2007 botoşănenii plăteau 187,86 de lei pe gigacalorie şi erau pe locul 8  pe ţară în clasamentul prețurilor practicate de operatorii de termoficare. În iunie 2011, după ultimele modificări de pe piața energetică, în 41 de orașe se plătește o căldură mai scumpă decât la Botoșani.

Conform ultimelor date publicate de ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) prețul gigacaloriei produse în sistem centralizat la Botoșani a fost depășit de multe alte prețuri de facturare din țară. Astfel,  Botoşaniul  se situează în mijlocul clasamentului la nivel național, și pe antipenultimul loc la nivel regional.

"Investițiile făcute în ultimii ani și sprijinirea sistemului centralizat de termoficare de către autoritățile locale își arată, iată, utilitatea. Botoșănenii plătesc mai puțin pentru căldură decât locuitorii altor orașe și e și normal să fie așa. După finalizarea modernizărilor, sistemul centralizat va fi o realizare și nu o povară pentru  botoșăneni.", a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite