Botoşani: Căldura şi schimbările bruşte de temperatură aglomerează spitalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Căldura şi schimbările bruşte de temperatură aglomerează spitalul
Botoşani: Căldura şi schimbările bruşte de temperatură aglomerează spitalul

Zeci de botoşăneni au solicitat aproape fără întrerupere echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă sau au venit singuri la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

Majoritatea cazurilor au fost infarcturi, tahicardii ventriculare, accidente vasculare, angine pectorale sau insuficienţe cardiace şi respiratorii, unele atât de grave încât au fost direcţionate către Iaşi. Bolnavii au spus că, deşi şi-au urmat tratamentele prescrise de medic, tot au resimţit stări de disconfort.
"Au fost apeluri şi pentru persoane căzute în stradă, leşinate din cauza căldurii, dar şi pentru cei afectaţi că nu-şi luaseră tratamentele pentru diverse afecţiuni cronice de care suferă. Majoritatea erau decompensaţi pe fondul oboselii provocate de căldură", a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.
Cadrele Spitalului Judeţean au mult de muncă în acest zile şi din cauza agricultorilor, care muncesc la câmp fără protecţie solară. Mai grav este că aceştia apelează la ajutor specializat abia după ce au stat câteva zile, iar starea lor s-a agravat, necesitând internarea. În ultimele două zile, 50 de botoşăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza căldurii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite