Cadastrul, cuibuşor de căpuşe şi ţepari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce şase funcţionari de la Oficiul de Cadastru au fost învinuiţi de fraudă, un alt scandal bântuie instituţia. Iulian Bârlădeanu, expert autorizat, este acuzat de clienţii săi că cerea bani în avans fără să taie chitanţă şi fără să efectueze lucrările promise.

Zeci de botoşăneni s-au adresat şefilor de la Cadastru, reclamând faptul că au fost înşelaţi de Iulian Bârlădeanu. Acesta este expert autorizat de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi se ocupă de intabularea proprietăţilor. Potrivit reclamanţilor, Bârlădeanu şi-a făcut un obicei din a solicita în avans sume mari de bani de la clienţii săi, „uitând“ ulterior să mai execute lucrările la care se angajase. Păgubiţii mai susţin că Bârlădeanu îşi racola clienţii chiar de pe holurile Cadastrului.


„Pentru a întabula o suprafaţă de 3.200 de metri pătraţi în comuna Oneaga mi-a cerut 1.300 de lei. I-am dat banii toţi odată, la începtul lunii februarie, şi nu mi-a dat chitanţă. A spus că mă rezolvă şi de atunci  umblu după el pe drumuri. Nici intabularea nu mi-a făcut-o şi nici banii nu mi-a înapoiat. Abia luna trecută, după ce l-am ameninţat că merg la Poliţie, s-a întâlnit cu mine şi mi-a dat chitanţă, dar planurile tot nu le-a făcut“, a declarat Mihai Ursache (63 de ani).


Pichet anti-Bârlădeanu


Victimele expertului au organizat chiar un miting ieri, în faţa Oficiului de Cadastru, cerând socoteală şefilor instituţiei. Aceştia au ridicat din umeri, spunând că nu-l pot sancţiona pe Bârlădeanu întrucât nu este angajatul lor. În schimb, pot solicita Agenţiei Naţionale să-i retragă autorizaţia.
„Sunt convins că oamenii au dreptate, dar nefiind angajatul nostru nu avem ce face. Până la această oră avem înregistrate doar două reclamaţii scrise împotriva lui, deşi zeci de persoane s-au plâns verbal că au fost înşelate“, a declarat Mihai Luca, şeful Oficiului de Cadastru Botoşani. De cealaltă parte, expertul susţine că este curat ca lacrima.


„Eu am dat chitanţe pentru toţi banii primiţi. Domului Ciobanu marţi îi depun lucrarea. Lui Ursache i-am promis că-i voi depune banii într-un cont din bancă, dar a refuzat“, a declarat Iulian Bârlădeanu.

________________

Şase funcţionari anchetaţi penal
Şase angajaţi, printre care şi fostul director al Oficiului de Cadastru, sunt bănuiţi că au furat din încasări şi fac obiectul unei anchete penale. Potrivit unui raport întocmit de Prefectura Botoşani, funcţionarii obişnuiau să încaseze diverse taxe de la cetăţeni fără să taie chitanţe, iar banii îi băgau în buzunarele proprii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite