Cabinetul de expertiză de la Casa Pensiilor rămâne sigilat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

193 de botoşăneni au fost reprogramaţi pentru evaluarea capacităţii de muncă. Până ce Ministerul Muncii se decide asupra unui medic specialist, oamenii nu vor primi pensii sau concedii medicale. Între timp, alţi 12 pensionari s-au autodenunţat la Parchet că au dat mită doctoriţei arestată preventiv.

 Poliţiştii au pus sigiliu pe uşa cabinetului după ce au scos-o în cătuşe pe doctoriţa Liliana Teodoriu. În această dimineaţă activitatea urma să fie reluată iar pensionarii trebuiau să fie expertizaţi. „ Suntem nevoiţi să mai aşteptăm câteva zile. Noi am găsit un medic specialist care să preia activitatea medicului arestat dar aşteptăm decizia Ministerului Muncii în acest sens", a spus Ştefan Dodiţă, director Casa de Pensii Botoşani. Cei 193 de botoşăneni reprogramaţi pentru expertiză , după arestarea preventivă a doctoriţei, mai au de aşteptat până vor primi indemnizaţiile.

Astăzi, Curtea de Apel Suceava se va pronunţa cu privire la recursul formulat de avocaţii medicului Liliana Teodoriu, care cer eliberarea sub control judiciar din motive medicale. Doctoriţa care, susţin procurorii, lua mită pentru fiecare expertiză, cere acum să ajungă în faţa unei comisii medicale pentru evaluare. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis că doctoriţa, care suferă de psoriazis, poate suporta detenţia.

Între timp, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani adună noi probe împotriva medicului arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată. 12 autodenunţuri au fost înregistrate în ultima săptămână. „Astăzi avem doi pensionari care au cerut să fie audiaţi în acest dosar. Oamenii au recunosc că i-au dat bani doctoriţei ca dosarul de pensionare să rămână în plată", a declarat Titiana Ungureanu, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângp Tribunalul Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite