Cabinetele stomato, la preţ de garsonieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe cabinete de la Policlinică sunt dotate acum cu aparatură „preistorică“
Multe cabinete de la Policlinică sunt dotate acum cu aparatură „preistorică“

Dentiştii botoşăneni angajaţi la Policlinică au primit dreptul de a-şi cumpăra spaţiile în care lucrează de ani de zile. Cabinetele stomatologice vor fi vândute de luna viitoare, în rate eşalonate pe 15 ani, cu preţuri care variază între 16.000 şi 20.000 de euro.

După ani de zile de demersuri, dentiştii de la Policlina Stomatologică Botoşani au obţinut dreptul de a cumpăra cabinetele în care-şi desfăşoară activitatea.

Autorităţile judeţene au expertizat clădirea veche de 40 de ani şi au stabilit vânzarea cabinetelor la preţul de 300 de euro pentru fiecare metru pătrat. „S-a luat în calcul în primul rând vechimea clădirii, care trebuie reabilitată în următorii ani. În plus, am fost nevoiţi să ne aliniem preţurilor pieţei, care sunt mici“, a declarat Vasile Bânzar, şeful Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani.

Cele 12 cabinete dentare sunt administrate de autorităţile judeţene şi sunt concesionate în acest moment stomatologilor, la preţul de 1 euro pentru un metru pătrat, pe an.

CJ va încasa astfel între 16.000 şi 20.000 de euro pentru fiecare cabinet stomatologic scoase la vânzare, preţuri în care vor intra spaţiul propriu-zis al cabinetului, sala de aşteptare, dar şi terenul pe care este construită clădirea. Preţurile sunt echivalente cu valoarea unei garsoniere scoasă la vânzare în centrul oraşului. Toate cele 12 cabinete stomatologice vor fi vândute cel mai probabil luna viitoare. O comisie formată din reprezentanţi ai dentiştilor şi cei ai Consiliului Judeţean se vor întâlni săptămâna viitoare la negocieri privind modalitatea de plată.

Oferta autorităţilor judeţene este ca plata să se facă în decurs de 15 ani, cu o dobândă de referinţă stabilită de BNR. Mai exact, medicii vor trebui să achite în jur de 1.000 de euro pe an, dar vor fi obligaţi la plata unui avans de 15%. În plus, dentiştii nu vor avea dreptul de a schimba destinaţia spaţiilor. Acestea nu vor putea fi folosite decât pentru servicii medicale stomatologice.

Cine are prioritate

„Preţurile sunt bune şi majoritatea medicilor vor să-şi cumpere cabinetele, ca să le poată moderniza şi reabilita. Rămâne de văzut ce condiţii mai pun autorităţile judeţene înainte de semnarea contractelor“, a declarat Camelia Raicu, medic stomatolog la Policlinica Botoşani.

Prioritate la cumpărarea cabinetelor din Policlinica Dentară Botoşani o au medicii care au încheiat contracte de concesiune cu autorităţile judeţene.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite