CJ Botoşani trebuie să restituie Uniunii Europene aproape 800.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii europeni care au verificat lucrările finanţate din bani europeni au decis că mai multe drumuri din ţară sunt făcute prost şi că autorităţile judeţene trebuie să restituie o parte din bani. Printre drumurile modernizate pentru care sau cheltuit ilegal bani europeni se află şi DJ. 291 B Lozna-Dersca-Mihăileni.

Peste  trei milioane de euro trebuie să dea înapoi Consiliile Judeţene, acuzate că au cheltuit ilegal fonduri europene. Pe lista neagră a drumurilor pentru care sau cheltuit ilegal bani este trecut şi DJ. 291 B, Lozna -Dersca-Mihăileni, executat de Tehnic Asist. Consiliul Judeţean Botoşani va trebui să restituie 5% din valoarea contractului privind modernizarea drumului, adică 722.754 de lei fără TVA. Motivul este clar. Potrivit raportului de exepertiză întocmit de specialiştii Comisiei Europene, Tehnic Asist nu a îndeplinit una din cerinţele impuse în contract, mai exact cea prin care obliga ofertanţii "să prezinte rapoarte de încercări ale unor probe carote de mixturi asfaltice".

Reamintim că în luna iunie, Comisia Europeană a decis să blocheze fondurile UE pe Axa 2 a Programului Operaţional Regional (POR), tocmai pentru a se verifica dacă fondurile uropene au fost cheltuite legal de către autorităţile locale care au beneficiat de ele.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite