Botoşani: Buticuri închise de livrările pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Shopping-ul virtual a devenit o modă mai ales printre tineri.

Reducerile de preţ atrag zeci de botoşăneni să-şi facă aprovizionarea din magazine virtuale. 

,,Timpul înseamnă bani! Nu pierde timp, internetul îţi oferă o soluţie distractivă de a face cumpărături: un simplu click şi puteţi să începeţi! Spor la cumpărături!”.

Cu astfel de mesaje îşi atrag cumpărătorii tot mai multe firme din ţară, dar şi din străinătate. De la magazine mici până la brand-uri, administratorii acestor afaceri au înţeles că internetul este o soluţie garantată de câştig.

Comerţul virtual a dat peste cap afacerile multor magazine din oraş. „Am avut un stand cu haine sportive, dar afacerea nu a mers din cauza locaţiei. Aşa că mi-am făcut pagină pe net şi vând online. Mi-e foarte bine aşa”, a declarat Ionuţ Şerban, administratorul unei firme virtuale. Pentru că nu îşi permit să facă reduceri, patronii multor magazine rămân cu marfa pe raft.

Magazinele clasice rămân cu produsele pe raft

,,Nu putem face reduceri. Trebuie să plătim chirie, salariile angajaţilor şi să aprovizionăm magazinul. Din păcate acest tip de comerţ reprezintă viitorul“, a declarat Simona Badiu, administrator de magazin.

Comoditatea cumpărăturilor online la atrage mai ales pe botoşănencele tinere. Cele mai căutate articole sunt cărţile, hainele, bijuteriile şi cosmeticele. „Nu este zi să nu intru pe internet să văd ce oferte mai sunt. Dacă văd orice produs la preţ mic îl cumpăr, chiar dacă nu îmi este absolut necesar”, a declarat Adina Ifrim, o clientă fidelă a magazinelor online.

Site-urile cu produse electronice şi echipamente IT sunt preferate îndeosebi de bărbaţi. Firmele de profil se întrec în oferte şi reduceri cât mai atractive, care nu se găsesc la reprezentanţele din oraş.

,,Clientului îi este mai comod să stea în faţa calculatorului, să studieze proprietăţile aparatului şi să comande decât să vină până la magazin. Am ajuns să stăm cu orele să ne intre un client în magazin să cumpere ceva”, a declarat Daniel Ciobanu, vânzător la un magazin de electronice.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite