Bunicii aşteptaţi să îşi facă de cap în spaţiul virtual. Link, click şi net vor fi lucruri normale pentru ei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internetul a ajuns mai în toate satele din Botoşani
Internetul a ajuns mai în toate satele din Botoşani

Iniţiativa aparţine conducerii Bibliotecii Judeţene care vrea să îi transforme pe pensionari în internauţi mai ales că cererile sunt mai multe decât am crede.

Startul înscrierilor s-a dat astăzi la Biblioteca Judeţeană. La primele ore ale dimineţii, doi bătrânei au dat fuga la bibliotecă şi au depus cereri. „ Ne-au spus că vor să înveţe să folosească messengerul ca să poată comunica, cu rudele din străinătate, mai ieftin", a spus Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Judeţene "Mihai Eminescu" Botoşani.

Coordonatorii programului sunt convinşi că adresabilitatea va fi mai mare decât ne-a putea imagina pentru că „bunicii sunt mult mai deschişi la nou decât am crede", spun aceştia.

Înscrierile se fac toată săptămână dar de vineri bunicii vor putea să îşi facă de cap în spaţiul virtual cât poftesc. Evident, asta după ce învaţă ABC-ul utilizării calcultarului. Cursurile vor fi organizate de trei ori pe săptămână la mediatecă iar persoanele de vârsta a IIIa vor putea astfel să se navigheze pe Internet, să scrie un document şi să utilizeze messengerul şi, de ce nu, să îşi facă un cont pe reţele de socializare

Cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0231.514.686, persoana de contact fiind Sabin Pîrvan.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite