Botoşani: Bugetarii nu pleacă acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Bugetarii nu pleacă acasă!
Botoşani: Bugetarii nu pleacă acasă!

Principalele instituţii publice au anunţat că nu vor face disponibilizări până la sfârşitul anului. Majoritatea unităţilor de stat înregistrează un deficit de personal. Tocmai de aceea, disponibilizările recomandate de ministrul finanţelor publice nu se vor aplica la Botoşani. Totuşi, bugetarii vor rămâne fără unele sporuri salariale.

Primăria municipiului Botoşani, prefectura , poliţia şi Direcţia de Sănătate Publică sunt doar câteva dintre instituţiile publice unde nu se vor face disponibilizări. Ca să facă faţă crizei economice, unităţile au blocat posturile vacante, au eliminat sporurile salariale şi au reanalizat bugetele pentru a nu ajunge în situaţie de a concedia personalul.


Deficit de personal la primărie
Nici unul dintre cei peste 500 de angajaţi ai primăriei municipiului Botoşani nu va intra în concediu fără plată şi nici  nu va fi disponibilizat. Insituţia înregistrează un deficit de personal de 15% şi nu mai poate renunţa la angajaţi.. ,, Avem bani pentru plata salariaţilor până la sfârşitul anului,, a declarat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoşani.

Un singur angajat al prefecturii ar putea fi concediat.

Fără sporuri dar cu loc de muncă
Disponibilizări nu vor avea loc anul acesta nici la Direcţia de Sănătate Publică(DSP) . În urma unui pact încheiat cu sindicatele din instituţie, DSP a renunţat la toate sporurile cu excepţia sporului de vechime pentru a-şi păstra cei peste 120 de angajaţi.

Ce măsuri vor lua celelalte insituţii publice şi ce  îi aşteaptă pe funcţionarii publici din Botoşani în următoarele luni, citiţi mâine în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite