Botoşani: Păpuşarii premiaţi la Cluj şi Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cum a ajuns Kastanka artista de circ" după   A.P.CEHOV  le-a adus păpuşarilor de la Teatrul pentru copii si tineret "Vasilache" Botoşani Premiul ex aequo pentru valoarea mânuirii păpuşii. Actorii botoşăneni au fost premiaţi şi la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” Galaţi ediţia a XVII-a.

Actorii Teatrului de copii şi tineret ,, Vasilache,,  au participat la ediţia a opta ediţie a Festivalului  Teatrelor de păpuşin şi marionete “PUCK"  la Cluj-Napoca cu spectacolul "Cum a ajuns Kastanka artista de circ" după   A.P.CEHOV pus în scenă de  regizorul Valentin  Dobrescu. Piesa s-a bucurat de un real succes iar actorii  Anca Ştefan , Florin Iftode, Aurica Dobrescu ,Marius Rusu, Mihaela Ştempel, , Valentin Ligi  şi Mihaela Nistorică au fost premiaţi de juriul condus de criticul literar Ion Parhon.

Cea de a doua performanţă obţinută este  la Festivalul Internaţional de Animaţie „Gulliver” Galaţi ediţia a XVII-a . PREMIUL  „GULLIVER ”  a fost acordat artiştilor Claudiu Gălăţeanu, Florin Iftode, Tudor Rotaru şi Laurenţiu Vasilache pentru fantezia, virtuozitatea şi creativitatea demonstrate ca regizori, scenarişti şi interpreţi ai spectacolului „Trimiteţi moartea în vacanţă” .

 Păpuşarii au mai obţinut o nominalizare pentru Premiul de interpretare masculină.


 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite