Botoşani: Atracţiile Botoşaniului au fost prezentate elveţienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Atracţiile Botoşaniului au fost prezentate elveţienilor
Botoşani: Atracţiile Botoşaniului au fost prezentate elveţienilor

Cultura şi tradiţiile botoşănene au fost promovate la Târgul Internaţional de Turism „Salone Internazionale denne Vacanze“ de la Lugano-Elveţia. Municipalitatea a fost invitată la acest

Cultura şi tradiţiile botoşănene au fost promovate la Târgul Internaţional de Turism „Salone Internazionale denne Vacanze“ de la Lugano-Elveţia. Municipalitatea a fost invitată la acest târg pentru a-şi prezenta oferta turistică, alături de oraşele Câmpulung Moldovenesc şi Caransebeş.

Acestea au fost singurele localităţi din România selectate pentru această ediţie. Târgul a fost deschis în perioada 29 octombrie-1 noiembrie, iar în cele trei zile, botoşănenii i-au fascinat pe elveţieni cu obiceiurile şi dansurile populare prezentate de către Ansamblul Folcloric „Balada“.

Drept dovadă, organizatorii târgului au insistat ca standul municipiului Botoşani să mai rămână deschis cu o zi în plus faţă de programul stabilit iniţial. Pe lângă obiectele create de meşteşugarii populari, au fost prezentate dansuri tradiţionale, dar şi obiceiurile Sărbătorilor de iarnă specifice zonei. Peste 60.000 de persoane au vizitat standul muncipiului Botoşani. Delegaţia care a reprezentat oraşul revine azi în ţară.

„A fost o şansă pentru noi să fim invitaţi la acest târg. Ne mândrim cu tradiţiile vechi de sute de ani şi vrem să arătăm tuturor că au pentru ce veni la Botoşani. Oferta noastră de turism a avut succes teribil la Lugano“, a   declarat primarul Cătălin Flutur.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite